Asayiş
  • 15.3.2017 00:06

Darbeci komutan: Yüzde 50 şansım vardı, yanlış karar verdim

Hatay’da, 15 Temmuz gecesi iki tabur Özel Kuvvetler Komutanlığı personelini darbe girişiminde kullanmak amacıyla Ankara’ya götürmek istediği gerekçesiyle tutuklanan 6 askerin yargılanmasına devam edildi. Sanık S.Ç., komutanının kendisine, "Yüzde 50 şansım vardı, yanlış karar verdim" dediğini ileri sürdü.

Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanıklar Pilot Yüzbaşı Ferdi Pelen, Üsteğmen Onur Baykal, Pilot Teğmen Yasin Uzun, Astsubay Kıdemli Başçavuş Yaşar Sönmez, Astsubay Kıdemli Üstçavuş Volkan Akoğlu ve Astsubay Kıdemli Çavuş Erol Balçın bulundukları İskenderun T Tipi Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği suçlamasıyla yargılanan sanıkların avukatı ile darbe girişiminin olduğu gece Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’nda eğitim subayı olarak görev yapan Yüzbaşı S.Ç. de tanık olarak hazır bulundu.

Tanıklık yapan Yüzbaşı S.Ç. ifadesinde, 15 Temmuz gecesi Kayseri’deki filoda 5 uçağın görev için hazır bulunduğunu, bu ekiplerin içerisinde şu anda tutuklu yargılanan sanıkların da yer aldığını kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 14.3.2017 21:53

İLGİLİ HABERLER