Asayiş
  • 3.7.2015 18:16

Denizden çıkan bebeği kurtaranlar bakın ne anlattı

Çanakkale'de, ailesinin dalgınlığı ve poyrazın etkisiyle deniz simidinde sürüklenen 10 aylık bebeğe, bir kilometre açıkta Sahil Güvenlik ekipleri ulaştı.

 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde, ailesinin dalgınlığı ve poyrazın etkisiyle deniz simidinde yaklaşık bir kilometre açığa sürüklenen 10 aylık bebek kurtarıldı. Küçükkuyu Belediyesine ait halk plajına gelen Ilgın ailesinin 10 aylık bebekleri Melda Ilgın, deniz simidine yerleştirildikten sonra suya bırakıldı.

Ailesinin dalgınlığı ve poyrazın etkisiyle açığa sürüklenen ve kıyıdan uzaklaşan bebek, çevredekilerce kurtarılmaya çalışıldı. Vatandaşların çabaları sonuç vermeyince durum Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirildi. Küçükkuyu rıhtımından yola çıkan "TCSG-8" botu, Yunanistan'ın Midilli Adası yönüne sürüklenen minik bebeğe, kıyıdan yaklaşık bir kilometre uzaklıkta ulaştı.

Bottan denize atlayan görevli tarafından kurtarılan bebek, karaya çıkarılıp ailesine teslim edildi. Aile, minik Melda'yı yeniden kucaklarına almanın sevincini yaşadı.
Bu sırada plajda bekleyen çok sayıda vatandaş, ekipleri alkışlayarak tebrik etti.

MELDA BEBEKTE YENİ DETAY

ÇANAKKALE’nin Ayvacık İlçesine bağlı Küçükkuyu Beldesi’nde halk plajında annesi Damla Ilgın ile birlikte denizin keyfini çıkarırken, bindirildiği can simidiyle rüzgarın etkisiyle açığa sürüklenen ve Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarılan 10 aylık Melda bebeğin olay anında uyuduğu ortaya çıktı.Melda bebeğin kurtarıcı meleklerinden birisi olan Uzman Çavuş Ali Torun "Bota 2 metre kalaya kadar uyuyordu. Sonra sesleri duyup uyanarak gözlerini açtı. Her şeyden habersiz bizlere gülücükler saçıyordu" dedi.

Geçen Perşembe günü saat 17.00 sıralarında Küçükkuyu Beldesi halk plajında meydana gelen olayda, bindirildiği koltuk şeklindeki şişme can simidiyle birlikte poyrazın etkisiyle 1 kilometre açığa sürüklenen 10 aylık Melda bebek, plajdaki yüzlerce kişinin gözleri önünde ölümden döndü.

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı’na bağlı TCSG-8 Bot Komutanlığı, Kuzey Ege’de görev yaparken perşembe günü Saat 16.58’i gösterdiğinde, Bot Komutanlığı’nın çok yakınından, bitişiğindeki halk plajından ihbar geldi. Bir vatandaşın, ’Sürükleniyor’ feryadıyla seslendiği Sahil Güvenlik ekibi, Bot Komutanı Kıdemli Başçavuş Murat Demirel’in talimatıyla rıhtımdan fora ederek tam yol limandan ayrıldı. Kıyıdan yaklaşık 1 kilometre açıkta sürüklenen 10 aylık Melda bebeği sadece iki dakikada kurtardı.

Can simidinin, botun dalgasıyla sallanıp alabora olması ihtimaline karşı Melda bebeğe çok ağır yaklaşıldı. Denizdeki kişi yetişkin olmadığı ve kendisiyle konuşularak iletişim kurulamayacağı için yüzücü kurtarıcı kullanıldı. Uzman çavuş Ali Torun yüzücü kurtarıcı olarak denize atladı. Yüzerek şişme bota yaklaştı.

Melda bebeğin kurtarıcı meleklerinden birisi olan Uzman Çavuş Ali Torun o an yaşananları DHA mikrofonlarına şöyle anlattı: "Limandan ayrıldıktan sonra bütün hazırlıklarımı yaparak denize atlamak için komutanımdan emir bekledim. Komutanımız gerekli manevraları yaptıktan sonra denize atlamamı söyledi. Melda bebeğe doğru yüzerken ilk düşüncem Melda bebeğin sağlığında herhangi bir problemin olmamasıydı. Yanına yaklaştığımda Melda bebeğin uyuduğunu gördüm. Yaklaşıp nefesini dinledim. Nefes alıp veriyordu. Yavaş yavaş emniyetli bir şekilde yüzerek bota getirdim. Diğer personel ile birlikte gemiye aldık. Bota 2 metre kalaya kadar uyuyordu. Sonra sesleri duyup uyanarak gözlerini açtı. Her şeyden habersiz bizlere gülücükler saçıyordu. Daha sonra bota aldık ve sağlıklı bir şekilde ailesine teslim ettik."

Bot Komutanı Kıdemli Başçavuş Murat Demirel, ihbar üzerine 2 dakikada olay yerine ulaşarak Melda bebeği kurtardıklarını belirterek, vücut ısısını arttırmak için battaniyeye sardıklarını ve limana intikal ederek ailesine teslim ettiklerini söyledi.

Kendisinin de iki çocuk babası olduğunu anlatan Astsubay Demirel, "İlk haber geldiğinde ve bebek olduğunu duyduğumda çocuklarım aklıma geldi. Sahil Güvenlik Komutanlığı olarak tüm vatandaşlarımızın her an yardımına koşma adına sürekli yaptığımız görevlerde ailemize yardım ediyormuşçasına görev yaptığımız için o gün de o duygularla hareket ettim. Ekip olarak olay yerine gidip Melda bebeği kurtardık. Orada bebekle direk konuşma imkanımız olmadığı için Melda bebeğin stabil durumda kalması gerekiyordu denizde. Hızlı yaklaşsak dalgamız bebeği etkileyebilecekti. O yüzden yavaş yaklaştık ve yüzücü kurtarıcıyı kullanarak kurtarma işlemini yaptık" dedi.

Bot komutanı Astsubay Murat Demirel vatandaşlara bir de uyarıda bulundu. Demirel, "Sahil Güvenlik Komutanlığı olarak mavi vatan denizlerimizde 24 saat sürekli profesyonel ekiplerimiz var. Gece gündüz demeden her an yardıma ihtiyacı olan denizlerimizdeki insanlarımızın ve turistlerin yardımına gitme adına hazır bekliyoruz ve görevler icra ediyoruz. Ayrıca vatandaşlara bir uyarıda bulunmak istiyorum. Havaların ısınmasıyla beraber deniz kenarında ve denizde sürekli faaliyetler gösteriliyor. Vatandaşlarımız, öğleden sonra rüzgarlar arttığı için sabah rüzgarlarına aldanmamalı. Gerekli önlemleri almalı. Ancak, denizde ihtiyaç duydukları her anda Alo 158 ihbar hattını arayarak 24 saat göreve hazır olan Sahil Güvenlik personeline ulaşabilirler" dedi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:32

İLGİLİ HABERLER