Asayiş
  • 27.8.2015 22:00

Diyarbakır’da hain saldırı

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 7 Ağustos 2015 tarihinde saat 15.40’da Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Diyarbakır'ın Lice ilçesi Güçlü köyü Dakyanuskalesi Tepe mevkiinde inşa edilen üs bölgesi ve ulaşım yolu çalışmaları kapsamında karayolları ekiplerinin emniyetini sağlayan unsurlara, roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulduğu kaydedildi.

Yapılan silahlı saldırıya anında karşılık verildiği vurgulanarak, "Çıkan çatışmada kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuş, kahraman dört silah arkadaşımız da hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralılar derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmişlerdir" denildi.

Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı ve takviye birlikler sevk edildiği belirtilerek, "Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla muhtemel kaçış istikametleri ateş altına alınmış olup, bölgede operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" ifadesi kullanıldı. 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:40

İLGİLİ HABERLER