Asayiş
  • 16.10.2016 00:09

Eli sopalı hayvan düşmanını tek yumrukla yere serdi

Eski Aydın Hayvan Dostları Derneği Başkanı Fırat Sert sokaklara hayvanlar için bıraktığı mama kaplarını istemeyen ve hayvanlara saldıran bir kişiyi tek yumrukla yere düşürdü. Yerde bu kişiye vurmaya devam eden sert bir süre sonra bagajdan çıkardığı tasmayı bu yerde yatan vatandaşa takarak köpeklerin mama kablarının yanına bağladı.

İddialara göre,  İncirliova ilçesi Zafer Mahallesi Hacıaliobası  Caddesi’nde her gece sokak hayvanları için mama kaplarına yiyecek bırakan Sert,  dün gece de sokaktaki kaplara köpek maması koymak istedi. Bu esnada Sert'in  yanına gelen bir kişi, "Mama kaplarını buraya bırakmamasını, mahallelinin  köpeklerden rahatsız olduğunu" söyledi.

Güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntülerde, Sert'le bir süre  tartışan kişi, daha sonra elinde sopayla olay yerine gelerek Sert'e vurdu.  Sert'in daha sonra adı belirlenemeyen kişiye yumruk atarak yere düşürdüğü  ardından da arabasında bulunan köpek tasmasını kişinin boynuna taktığı görüldü.  Şahsın bir süre sonra, boynundaki tasmayı çıkararak olay yerinden ayrıldığı  görüldü.

Gazetecilere açıklama yapan Sert, şöyle konuştu:

"Dün gece saat iki sularında köpekleri beslemeye çıkarken elinde  sopayla biri geldi. Önce hayvanların üzerine yürüdü. Ben sakin olması için  uğraştım.  Onların da bir canı olduğunu belirtmek istedim. Sopayı tutmaya  çalıştım. Sopayı fırlattı yine ses çıkarmadım. Daha sonra bana vurdu elindeki  sopayla. Yine alttan almaya çalıştım. Ama "Köpek değil mi, hepsini öldüreceğim"  deyince ben de dayanamadım artık. Öldürmek, can vermek ve can almak, Allah’a  mahsus bir şey olduğu için dayanamadım."

Sert, vurduğu kişinin yere düştüğünü aktararak şunları söyledi:

"Arabanın bagajında olan tasmayı getirdim. Tasmayı aldım ve onun  boynuna doladım. Orada mama kaplarının su kaplarının olduğu yere ben de onu  bağladım. 'Madem köpek değil mi, sen de bir köpek oldun' dedim. 'Aynı hisleri  tat, aynı duyuyu tat' diye ben de onu oraya bağladım. Ben kavgadan yana değilim.  Hiçbir zaman kavgadan yana da olmadım. Kavga hiçbir zaman bir seçenek olmamalı  ama 'Artık öldüreceğim' deyince yıllardan beri biz hayvanseverler yaşatmak için  uğraşırız. 'Öldüreceğim' deyince artık beynim döndü. Bana vurdu, küfürler etti,  hakaretler etti. Hiç birine ses çıkarmadım. Hayvanlara sopa fırlattı, ona ses  çıkartmadım ama ne zaman 'Öldüreceğim hepsini' dedi, o zaman iş değişti.  Tutamadım kendimi."

Kendisinin amatör boks sporuyla ilgilendiğini belirten Sert,  "Benim  şehrimde bulunan İncirliova’nın birçok yerinde bulunan mama kapları var. Bütün  mahallelerde hepsini dolaşırım. İnsanlardan tepki olur diye kimseyi rahatsız  etmemek için geceleri çıkarım." dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 16.10.2016 02:06

İLGİLİ HABERLER