Asayiş
  • 26.5.2016 14:26

En yakın arkadaşını bakın neden öldürmüş...

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık M.E. (18), öldürülen Serkan K.'nın şikayetçi babası A.K. (56), Serkan K.'nın şikayetçi eşi N.K. (24), olayda yaralanan M.Ç. (26) ile olay yerine sanık M.E.'nin zoruyla aracı süren E.Ç. (23) ve avukatlar hazır bulundu.

SANIK İŞLEDİĞİ CİNAYETİ BÖYLE ANLATTI

Sanık M.E. duruşmada sorgu ve savunmasında çok pişman olduğunu belirterek, "Uyuşturucu almak için Serkan'ın berber dükkanına gittim. Bana küfür ederek, 'Paran yoksa, ananı, bacını getir' dedi. Söyledikleri çok zoruma gitti. Çıktım dükkandan, annemi alıp eve bırakmaya gittim. M.Ç.'nin sürdüğü araçla, E.Ç. ile birlikte annemi misafirlikten alıp, eve bıraktık. Eve geldiğimizde Serkan'ın söyledikleri aklıma geldi, bıçağı alıp hemen aşağı indim. M.Ç.'den beni berbere götürmesini istedim, elimden bıçağı almaya çalışınca onun eli kesildi, arabadan çıktı. Daha sonra E.Ç.'ye söyledim, korktuğu için kabul etti. Berbere geldiğimizde ben elimdeki bıçak ile dükkanın camını kırarak içeri girip, Serkan'a saldırdım, amacım korkutmaktı. O kargaşada ne olduğunu hatırlamıyorum. Dışarı çıkıp, dışarıdakilere yaralandıysa hastaneye götürün diyerek, oradan uzaklaştım. Kaç kez bıçakla vurdum, hatırlamıyorum. Pişmanım" diye konuştu.

Öldürülen Serkan K.'nın şikayetçi babası A.K. ile Serkan K.'nın şikayetçi eşi N.K. sanığın cezalandırılmalarını talep ederken, N.K. "Eşim uyuşturucu kullanmazdı. Ne kullandığını, ne de sattığını görmedim" dedi. Olayda M.E. tarafından bıçakla yaralanan M.Ç. ile olay yerine sanık M.E.'nin zoruyla aracı süren E.Ç. ise yaşananları mahkemede anlatarak, sanıktan şikayetçi olmadıklarını söylediler.

SAVCI 4 SUÇTAN CEZALANDIRILMASINI TALEP ETTİ

Cumhuriyet savcısı mütalaasında sanık M.E.'nin Serkan K.'yi bıçaklayarak öldürdüğü için 'kasten öldürme', M.Ç.'yi bıçakla yaraladığı gerekçesiyle 'kasten yaralama', E.Ç.'yi ise zorla aracı kullandırmaktan 'kişi hürriyetini yoksun kılma' ve 'bıçak taşıma' suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

"SENİN ALLAH BELANI VERSİN"

Sanık avukatının mütalaaya cevap vermek üzere süre istemesinin ardından mahkeme heyeti duruşmayı erteledi. Mahkeme çıkışında Serkan K.'nin eşi N.K.,jandarma eşliğinde götürülen sanık M.E.'ye 'Senin Allah belanı versin' diye bağırdı.

Güncellenme Tarihi : 26.5.2016 14:27

İLGİLİ HABERLER