Asayiş
  • 18.10.2016 16:08

Fethullah Gülen'in kardeşi tutuklandı

İZMİR'de geçen 2 Ekim'de gözaltına alınan FETÖ ele başı Fethullah Gülen'in kardeşi Kubbettin Gülen, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. İfadesinde "Örgüt yoktur" dediği öğrenilen Gülen'in suçlamaları da kabul etmediği bildirildi. Kubbettin Gülen mahkemece tutuklandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Gaziemir'de Kaynak Holding'e bağlı faaliyet gösteren Çağlayan Matbaası'na kayyum atanmadan önce danışman olarak görev yapan ve ilişiği kesildikten sonra yurtdışına giden Kubbettin Gülen'in, Türkiye'ye dönüş yaptığını belirleyip evine operasyon düzenledi.

Geçen 2 Ekim'de gözaltına altına alınan FETÖ lideri Fethullah Gülen'in kardeşi Kubbettin Gülen'in sorgusu tamamlandı ve dün adliyeye sevk edilmesi planlandı. Ancak İzmir Barosu tarafından görevlendirilen 3 avukat savunma yapmayı kabul etmedi.

Adliyeye sevk edilemeyen Gülen'in savunması için baro tarafından bir başka avukat görevlendirildi. Avukatın savunmayı kabul etmesinin ardından bugün saat 10.00 sıralarında Kubbettin Gülen adliyeye sevk edildi. Gülen'in polisteki ifadesinde "Örgüt yoktur" dediği ve suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

TUTUKLANMASI İSTENDİ

Kubbettin Gülen, sabah saatlerinde işlemlerinin tamamlanmasının sevk edildiği adliyede, tutuklanma istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Kubbettin Gülen ifadesinin ardından tutuklandı.

 

Güncellenme Tarihi : 18.10.2016 15:09

İLGİLİ HABERLER