Asayiş
  • 7.12.2017 00:15

FETÖ'cü 40 subay itirafçı oldu

FETÖ/PDY’nin TSK’daki mahrem yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında örgüt imamları ile ankesörlü telefonlarla irtibat kurduğu belirlenen FETÖ mensubu askerlere yönelik operasyonda gözaltına alınan 69 şüpheli asker daha tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay'ın talimatıyla harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, TSK'da FETÖ yapılanmasına ilişkin yürütülen çok kritik öneme sahip bir soruşturma kapsamında çeşitli rütbelerde 333'ü asker ve 27'si mahrem imam olmak üzere 360 şüphelinin adreslerine baskınlar düzenlemişti.

333 ŞÜPHELİNİN 216'SI MUVAZZAF ÇIKTI

333 şüpheli şahsın 216'sının çeşitli rütbelerde muvazzaf asker olduğu, 7 sinin aktif, 13 ü ihraç edilmiş olmak üzere pilot oldukları bildirilmişti.

85 KİŞİ DAHA ÖNCE TUTUKLANDI

Gözaltına alınan 265 şüphelinin bir bölümünün emniyetteki işlemleri geçtiğimiz günlerde tamamlanmış tutuklamaya sevk edilen 95 şüpheliden 85'i cezaevine gönderilmişti.

17 şüpheli soruşturma aşamasında ilk etapta itirafçı olup etkin pişmanlıktan faydalanarak Başsavcılıkça serbest bırakılmıştı.

69 TUTUKLAMA

Gözaltındaki 153 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyordu. Bu sabah saatlerinde emniyetteki sorguları tamamlanan 74 şüpheli daha İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Bu şüpheliler sorguları ardından tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. 69 şüpheli ' Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlaması ile tutuklandı. 70 şüphelinin ise emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

40 KİŞİ BİLGİ VERDİ, SERBEST KALDILAR

Soruşturma kapsamında bu zamana kadar etkin pişmanlıktan faydalanan ve itirafçı olan şüpheli asker sayısının 40 olduğu, örgütsel ilişkileri hakkında bilgi veren şüphelilerin savcılıkça serbest bırakıldığı belirtildi.

Şüphelilerin İstanbul'daki bazı ankesörlü telefondan FETÖ imamları tarafından ardışık şekilde aranan asker kişilerden oldukları, örgütün toplantılarına katıldıkları ve imamlar ile irtibatları bulunduğu kaydedildi.

.

Güncellenme Tarihi : 7.12.2017 00:52

İLGİLİ HABERLER