Asayiş
  • 22.7.2016 00:08

FETÖ'nün yurdunda bakın ne bulundu

Denizli'nin Kale ilçesinde Cumhuriyet Savcılığı Kale Sulh Ceza Hakimliği'nin FETÖ'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında yapılan operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

Dün gelen bir ihbarda, FETÖ'ye ait bir öğrenci yurdunun kazan dairesinde Fethullah Gülen'in kitaplarının yakıldığı ihbarı üzerine operasyon düzenlendi.

Operasyonda Cevherpaşa Erkek Öğrenci Yurdu'nda yapılan aramada 1 adet bilgisayar kasası, 1 adet laptop, 4 adet flash disk, 1 adet cep telefona el konuldu. Kalorifer kazanında yakıldığı tespit edilen kağıt ile kitap parçalarına rastlanırken, 1 adet yanık cep telefonu, 1 adet yanmış flash disk, 1 adet bilgisayar remi, 1 adet ses kayıt cihazı, Fethullah Gülen'in yazdığı 3 kitap bulundu.

Hacı Havva Üstek Kız Öğrenci Yurdu'nda yapılan aramada ise 6 bilgisayar kasasına, 1 adet ses kayıt cihazına, 1 adet cep telefonuna el konuldu. Aramalarda askeri kamuflaj bulunması ise dikkat çekti.

Erkek öğrenci yurdu müdürü İ.A. ve M.N.A. ile kız öğrenci yurdunda A.E., H.E., M.K. ve A.D. isimli 6 kişi, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçlarından gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan FETÖ'ye ait olduğu tespit edilen Eğitim ve Kültür Dayanışma Derneği binasının Kale İlçe Müftülüğü'ne ait olduğu ve yaklaşık 6 aydır boşaltılmaya çalışıldığı öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 21.7.2016 22:04

İLGİLİ HABERLER