Asayiş
  • 26.11.2016 11:09

Fırat Kalkanı'nda 18. şehidimizi verdik

Fırat Kalkanı’nda 18’inci şehit: Kader Acar

Suriye'de yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ ile çıkan çatışmalarda Piyade Uzman Çavuş 25 yaşındaki Kader Acar şehit oldu, 3 asker de yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye topraklarında 95 gündür yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı’nda El Bab bölgesinde çıkan gece geç saatlerde yaşanan çatışmalarda Piyade Uzman Çavuş Kader Acar şehit oldu, 3 asker ise yaralandı. Şehit Uzman Çavuş Acar’ın cenazesi ve yaralılar, Kilis’in Elbeyli İlçesi’ne taşındı ve ardından helikopterle Gaziantep’e getirildi.

 

Kader Acar, Fırat Kalkakı’ndaki 18’inci şehit oldu.

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen yaralılar tedaviye alınırken, şehit Acar’ın cenazesi ise otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Şehit Uzman Çavuş Acar’ın cenazesi, bugün 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’ne gönderilecek.
FIRAT KALKANI’NIN 18’İNCİ ŞEHİD

İTürk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında DEAŞ militanlarının Cerablus, Rai ve El Bab bölgelerine yönelik roketli ve havanlı saldırılarında 12 asker şehit olmuştu. 1 askerin kaza sonucu şehit olduğu harekatta, Suriye rejim güçlerinin hava saldırısında da 3 asker şehit olmuştu. Harekatta dün çıkan çatışmalarda ise  Astsubay Kıdemli Çavuş Halit Topuz şehit oldu.

Güncellenme Tarihi : 26.11.2016 11:10

İLGİLİ HABERLER