Asayiş
  • 23.9.2014 15:57

Fırtına İstanbul'u yıktı geçti, yaralılar var

Elmadağ Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir inşaatın iskelesi saat 16.00 sıralarında şiddetli rüzgar nedeniyle uçtu.

İSTANBUL'da öğleden sonra başlayan fırtına Taksim, Elmadağ'daki Şan Tiyatrosu'nun yerine yapılan 8 katlı AVM inşaatının çelik iskelesini çökertti. İskeleden kopan parçalar Cumhuriyet Caddesi'nden geçen geçen 1'i taksi 2 otomobil, 1 cip ve 1 minibüsün üzerine üzerine düştü. Aralarında Lübnan ve Suriyeli turistlerin de bulunduğu yaklaşık 10 kişi çeşitli yerlerinden hafif yaralandı.

Kısa sürede olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevkedildi. 1 Suriyeli çocuğun da aralarında olduğu yaralılara ilk müdahale yakındaki Surp Agop Hastanesi'nden yapıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri itfaiye, araçlarının ezilmesiyle yüzlerinden ve çeşitli yerlerinden yaralananlara müdahale etti, itfaiye ekipleri araçlarda kalanları dışarı çıkardı. Çevrede güvenlik önlemi alan güvenlik çemberi oluşturdu. Cumhuriyet Caddesi her iki yönden trafiğe kapatıldı, itfaiye binadan düşme olasılığı bulunan iskele parçalarını toplamaya başladı.

YOLUN ORTASINDAKİ ÇINAR AĞAÇLARI FACİAYI ENGELLEDİ

Bu arada, yolun ortasındaki çınar ağaçları yaralı sayısının artmasını engelledi. Çöken iskeleden kopan parçalar, Taksim altgeçidinin girişinden aşağıya kadar düştü.

Yanında eşi ile birlikte giderken kullandığı cipin üstüne iskele düşen Lübnanlı turist Mouhannad Moussa'nın ezilme yada çarpmadan bir gözü şişti. Moussa. "Kırmızı ışık yandı beklerken bir anda üstümüze demir parçaları düştü. Çok korktuk. Ne olduğunu anlayamadık" dedi.

Taksici Erkan Balta da, aracında 2 müşterisi olduğunu belirterek, "Birden üstümüze birşeyler düştü. Enkaz altında kaldık" diye konuştu.

 

 

 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:35

İLGİLİ HABERLER