Asayiş
  • 19.12.2014 22:20

Gülen Örgütü'nde büyük çözülme

F TİPİ örgüt içerden çöküyor. Örgüte yapılan operasyonun büyümesi ile birlikte özellikle emniyet içinde “itirafçı” sayısının arttığı bildirildi. Örgütün korkusu “özel ekipler”de çözülme.

ÇÖZÜLME EMNİYETTE

Bir kaynak Aydınlık’a şu bilgileri verdi: “Örgüt, elemanlarına ‘bu saldırıyı bertaraf edeceğiz’ diyerek sabretmelerini istemişti. Ancak arka arkaya gelen operasyonlar moralleri bozdu. Özellikle emniyette çözülme var. Özellikle örgütün genç kadroları uzun süredir tedirgindi. Kavga sertleşince bunlardan birçoğu rahatsızlıklarını dile getirmeye başladı. Bizzat gidip amirlerine ifade verenler oldu. Geçmişte yaptıkları ve gördükleri olaylarla ilgili konuştular. Benzer çözülmeler sadece emniyette değil, diğer bakanlıklarda da yaşanıyor. Çözülme iş dünyasında da yaşanıyor.”

‘ÖZEL EKİP’ KORKUSU

Bu arada örgütün her ilde bulunan “özel ekip”leri korumak ve buralarda çözülme yaşanmasını önlemek için çalıştığı öğrenildi. Bu konuda bilgi veren emniyetten bir kaynak şunları söyledi “Cemaat için en önemli konu bu. Her ilde çok kozmik işlerde görev alan, hatta tetikçilik bile yaptırılan özel birimler kurmuşlar. Normal Cemaat hiyerarşisinin de dışında çok kozmik birimler. Bu birimlerin kimlerden oluştuğunu çok az kişi biliyor. Örgüt de bu ekiplerden çözülme olmaması için çalışıyor. Buralarda çözülme olması halinde başlarının büyük belaya gireceğini bildikleri için tetikteler. Alınan istihbarata göre merkez sıkıntı yaşanmasın diye bu birim elemanlarıyla teması sürdürüyor. Onların özel sorunları da dahil her şeyleriyle ilgileniyorlarmış. Ama süreç böyle devam ederse ve kararlılık sürerse oralarda da çözülme yaşanacaktır.”

DİNK CİNAYETİ

Dönemin İstanbul istihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler, Dink’in öldürüleceğine ilişkin bilginin kendilerinden saklandığını söyledi. Güler, “Ramazan Akyürek hem kendini kurtarmak, hem de bizi zor durumda bırakmak için log kayıtlarını sakladı. Akyürek, Ali Fuat Yılmazer’le paylaştığı bilgileri bizimle paylaşmadı. Cinayetten 6 gün önce bana İstanbul’u terk et dediler” diye konuştu.

aydınlık gazetesi

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:30

İLGİLİ HABERLER