Asayiş
  • 23.5.2016 12:43

Güvenlik güçleri Şırnak'ta PKK'nın 3 karargahına girdi

Güvenlik güçleri, bölücü terör örgütü mensuplarının Şırnak'ta meyveleri bile tuzakladıklarını belirledi. Hainlerin kendiaralarında haberleşmek için kullandıkları sistemleri de imha edildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Şırnakil merkezinde bölücü terör örgütüne yönelik icra edilen operasyonlara yoğun olarak kararlılıkla devam ediliyor. 20-21 Mayıs 2016 tarihlerinde icra edilen operasyonlarda teröristlerin muz, elma, kavun gibi meyvelere, dolap içerisine ve yatak altlarına tuzakladıkları el yapımı patlayıcılar tespit edilerek kontrollü bir şekilde imha edildi.

PKK'nın Şırnak'taki 3 'karargah'ı bulundu

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik devam eden operasyonda Yeni Mahalle'de sıkışan teröristler, "karargah" gibi kullandıkları 3 evi bırakıp kaçtı.

Şırnak'ta ele geçirildi! Asker şok oldu

Güvenlik güçlerinin ilerleyişini izlemek için PKK'lı teröristlerin evlerin etrafına diktikleri direklere güvenlik kameraları yerleştirdikleri ve kaçış için evlerden birine 50 metre uzunluğunda tünel kazdığı tespit edildi. Yer altına kazılan siperlerin bulunduğu binalarda, çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi..

Meyveleri bile tuzakladılar!

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik devam  eden operasyonda güvenlik güçleri, teröristlerin "karargah" gibi kullandığı 3 evi  kontrol altına aldı.

Kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla  tuzaklanan çukur ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal  güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından  güvenlik güçlerince 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci  Operasyonu" sürüyor.

Güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmalar İsmetpaşa, Gazi  Paşa ve Bahçelievler mahallelerinde yoğunlaşırken, Yeni Mahalle'de sıkışan  teröristler, "karargah" gibi kullandıkları 3 evi bırakıp kaçtı.

Birbirine yakın evlerin etrafını barikatlarla kapattıktan sonra çok  sayıda el yapımı patlayıcı yerleştiren teröristlerin binalar arası geçiş  yapabilmek için duvarları yıktığı görüldü.

Evlerden birine PKK'lı teröristlerin kaçış için 50 metrelik yer altı  tüneli kazdığını belirleyen güvenlik güçleri, tüneli kullanılamaz hale getirdi.

Güvenlik güçleri, evlerde yaptıkları aramalarda, 3 tabanca, ikişer  uzun namlulu silah, av tüfeği, roketatar mühimmatı ve akü, 2 bin 300 mermi, 96 el  bombası, bir dürbün, çok sayıda el yapımı patlayıcı ve bunların yapımında  kullanılan gereç ile tıbbi ve yaşam malzemesi ele geçirdi.

- Bölgeyi güvenlik kameralarıyla izlediler

Teröristlerin, operasyona katılan timlerin ilerleyişini izlemek için  evlerin etrafına diktikleri direklere güvenlik kameraları yerleştirdikleri ve 24  saat bölgeyi izledikleri ortaya çıktı.

Binaların zeminine siperler kazan teröristlerin sokak aralarında geçiş  yaparken Heron'lara görünmemek için kullandıkları şemsiyeler ile örgütsel doküman  ve kıyafetler "karargah"ta bulundu.

- Aniden terk ettiler

Teröristlerin bölgeyi bir baskın öncesi acele terk ettiğini kaydeden  güvenlik kaynakları, içerideki mermi ve silahları almaya fırsatları olmayan örgüt  üyelerinin, el yapımı patlayıcıları da bıraktıklarını ifade etti.

Örgüt mensuplarınca yerleştirilen patlayıcılar yüzünden binalarda  hasar oluştu. Güvenlik güçleri, halen bölgede imha edilmeyen çok sayıda patlayıcı  bulunduğunu ve bomba imha uzmanlarının çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Kentte 71 gündür devam eden operasyonlarda 410 terörist etkisiz hale  getirilirken, örgüt üyelerince oluşturulan 197 barikat kaldırıldı, 31 çukur  kapatıldı.

Güvenlik güçleri, çembere alınan teröristlere "Teslim ol" çağrısında  bulunuyor.

Güncellenme Tarihi : 23.5.2016 12:43

İLGİLİ HABERLER