Asayiş
  • 28.11.2016 02:25

Hapse girmekten bu selfie kurtardı

Bursa’da 40 yaşındaki Nilgün D.’ye tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklanan 27 yaşındaki Mustafa T. ve 38 yaşındaki Selim A., ilişki öncesi çekilen selfie görüntüleri sayesinde tahliye oldu

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde daha önce yerel radyolarda çalışan Nilgün D., internet üzerinden radyo kurmak isteğini arkadaşı Mustafa T.'ye söyledi. Mustafa T. de kendisinin bu işlerle uğraşan arkadaşı Selim A.'ya anlattı. Eylül ayında bir gece buluşan üçlü, araçla Uludağ yoluna çıktı. Burada Selim A. ve Nilgün D. bira içti. Gece saat 01.00 sıralarında, iddiaya göre Nilgün D.'nin kabul etmesi üzerine Mustafa T. ile birlikte, Selim A.'nın evine gittiler. Ertesi gün polis merkezine giden Nilgün D., iki arkadaşın kendisiyle zorla ilişkiye girdiklerini söyleyerek şikâyetçi oldu. Şikâyet üzerine gözaltına alınan Mustafa T. ile Selim A. çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

'İKİSİ DE AYNI YATAKTAYDI'
Haklarında, "Irza geçme, alıkoymak, hürriyeti tahdit, darp" suçlarından 16 yıla kadar hapis cezası istemiyle 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Mustafa T. ve Selim A.'nın yargılanmasına başlandı. Duruşmada ifade veren Selim A. şunları anlattı: "Nilgün'le rızasıyla birlikte olduk. Aldığım alkolün etkisiyle sızıp kalmışım. Bir ara Mustafa ile Nilgün'ün tartışma sesleri üzerine uyandım. Nilgün, 'Mustafa, beni öpmüyor, geri itiyor' diye sitem ediyordu. Yeniden yattım. Sabah kalktığımda Mustafa ve Nilgün'ü aynı yatakta yatarken gördüm. Daha sonra Nilgün'ü evine bıraktım. Suçlamaları kabul etmiyorum."

ŞOFÖR MAHALLİNDE, ORTADA...
Mustafa T. ise savunmasında şöyle dedi: "Nilgün, sanal radyo kuracağını söyleyip, bana katılıp katılmayacağımı sordu. Ben de arkadaşım Selim'e söyledim. Ertesi gün Nilgün'ü evinden alıp dağ yoluna konuşmak için çıktık. Sonra Selim T.'nin evine gittik. Ben sigara almak için evden çıktım. Sabah döndüğümde ikisinin cinsel ilişkide bulunduklarını anladım. Nilgün, bunu beni kıskandırmak için yapıyordu. Daha önceden bana sapkınlık derecede bağlılığı vardı. Suçlamaları kabul etmiyorum." Nilgün D. ise ifadesinde sanıkları suçlayarak şöyle dedi: "Yıllardır tanıdığım için evlerine gittim. Ancak, isteyerek birlikte olmadım. Beni aralarına yatırdılar. Mustafa kolumdan tutup Selim zorla ilişkiye girdi. Sonra ikisi aynı anda ilişkiye girdi. Ağladım, sinir krizi geçirdim. Daha sonra Selim beni eve bıraktı. İki sanıktan da şikâyetçiyim." Duruşmada ifadelerin alınmasının ardından Mustafa T. ve Selim A.'nın avukatları Ertuğrul Aslantaş ve Kutsal Tutku Kalezade, mahkeme heyetine Nilgün D. ve sanıkların olay gecesi samimi halde çekilen Mustafa T.'nin cep telefonundaki selfie görüntülerini delil olarak sundu. Avukat Kalezade, "Mağdur, olay gecesi şarjının bittiği söylediği cep telefonu ile internet ortamında şarkı paylaşmıştır. Tecavüz olayı yaşanmamıştır. Çünkü çevredeki evler birbirlerine çok yakın olduğu için bağırma halinde çevreden duyulması gerekirdi. Birlikte çekilmiş fotoğrafları mevcuttur. Şoför mahallinde üçü bir arada selfie yapmışlar. Nilgün ortalarında oturmuş. Müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum" dedi. Mahkeme heyeti, kısa bir aradan sonra isnat edilen suçun vasıf ve mahiyetinin değişme ihtimali bulunması nedeniyle Selim A. ile Mustafa T.'nin tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Güncellenme Tarihi : 28.11.2016 02:28

İLGİLİ HABERLER