Asayiş
  • 21.9.2014 21:08

HDP'den IŞİD eylemi

HDP İstanbul İl Örgütü, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırısını protesto etmek amacıyla İstiklal Caddesi'nde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı bir yürüyüş düzenledi.
Yürüyüşe, ÖDP, EMEP, SDP, İstanbul Tabip Odası İstanbul Şubesi, Halkevleri ve Kaldıraç grubu destek verdi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yürüyüşe, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, HPD İstanbul milletvekili Levent Tüzel ve HDP Ağrı Milletvekili Halim Aksoy da katıldı.

"CANLI KALKAN OLMAK ÜZERE KOBANİ'YE GİDECEĞİZ"
Tünel'den başlayan ve Galatasaray Meydanı'nda sona eren yürüyüş sonrası konuşan BDP İstanbul İl Eşbaşkanı Emrullah Bingül, artık yürümekle kalmayacaklarını belirterek, IŞİD'in saldırılarına karşı "canlı kalkan" olmak üzere Çarşamba günü Suruç'a, oradan da Kobani'ye geçeceklerini söyledi.

LEVENT TÜZEL: TÜRKİYE SINIRI TEKRAR KAPATTI
Emrullah Bingül'den sonra söz alan HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, IŞİD'in Suriye'de, Irak'ta, Musul'da ve Şengal'de işlediği katliamlardan sonra, Rojava ve Kobani halkına yöneldiğini vurgulayarak, bu saldırılardan kaçan halkın Türkiye sınırına dayandığını belirtti. Tüzel, “Köylerini boşaltan yaşlı kadınlar, çocuklar Türkiye sınırına dayandılar. Ve sınırı geçmek istediklerinde Türkiye engeliyle karşılaştılar. Nice zaman sonra sınır açıldı ve bugün duyuyoruz ki tekrar kapanmış. Üç yıl önce Esad rejiminden kaçanlara sınırlarını açanlar 'insanlık görevi yapıyoruz' demişlerdi" diye konuştu.

"49 REHİNE NEYE KARŞILIK BIRAKILDI?"
Serbest bırakılan 49 rehine ile ilgili de konuşan Tüzel, “AKP Hükümeti'ne, Başbakan'a sormak istiyoruz; Türkiye halkına açıklayın, hangi vaatler, hangi pazarlıklar, hangi örtülü ödenekler, hangi sözler üzerinden bu görevliler teslim alındı?" diye sordu.
Yürüyüş, konuşmaların ardından olaysız şekilde sona erdi.
Yüksel KOÇ / İstanbul DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:39

İLGİLİ HABERLER