Asayiş
  • 28.8.2015 01:11

HDP‘li ilçe eş başkanı tutuklandı

Edinilen bilgiye göre, Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde dün sabah saatlerinde polis tarafından Engin Dursun’un evine operasyon düzenlendi. Evde yapılan aramaların ardından gözaltına alınan Engin Dursun, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunun ardından adli makamlara sevk edildi. Dursun, çıkarıldığı mahkemece ‘terör örgütüne eleman kazandırmak ve üye olmak’ suçundan tutuklanarak Ağrı Kapalı Cezaevi’ne gönderildi

SUÇ ÜSTÜ YAKALANDI

HDP Eleşkirt İlçe Başkanı Engin Dursun, otomobiliyle 2 kişiyi terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna teslim etmek için götürdüğü sırada suçüstü yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Eleşkirt Emniyet Müdürlüğü ekipleri, rutin kontrol sırasında Dursun yönetimindeki 04 DE 105 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu.

İhtara uymayarak aracını güvenlik güçlerinin üzerine süren Dursun, takibe alındı. Kovalamacanın ardından Molla Süleyman köyü yakınlarına kaçan Dursun ile otomobildeki M.Y ve B.Y. kısa sürede yakalandı.

M.Y. ve B.Y'nin emniyette verdikleri ifadede, Dursun'un kendilerini kandırarak terör örgütü PKK/KCK'nın dağ kadrosuna teslim etmek için götürdüğünü söyledikleri öğrenildi.

İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Dursun, "PKK/KCK terör örgütü adına faaliyette bulunmak, yardım, yataklık ve adam kazandırma" suçundan tutuklandı, M.Y. ve B.Y. ise "adli kontrol" şartıyla serbest bırakıldı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:40

İLGİLİ HABERLER