Asayiş
  • 28.5.2015 20:22

HDP'liler AK Partili kızları dövdü

Siirt'te Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı mitingin ardından AK Parti Gençlik Kolları üyesi 4 kişi, HDP seçim bürosundaki bir grup tarafından darbedildi.

Alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu'nun Cumhuriyet Meydanı'ndaki miting sonrası dağılan AK Partililer, Tillo Caddesi'nde HDP seçim bürosundaki bir grubun saldırısına uğradı.

Olayda Ak Parti Siirt Gençlik Kolları Ar-Ge Başkanı Elif Ekinci, gençlik kolları üyesi Merve Yılmaz, Yeter Timurtaş ve Şemsettin Şeker darbedildi. Bölgeye gelen polis ekipleri, grubu biber gazı kullanarak dağıttı.

Saldırıya uğrayan 3'ü kadın 4 kişi, Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği'ne gelerek, suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran ve İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, saldırıya uğrayanları polis merkezinde ziyaret etti.

Bu arada HDP seçim bürosu önünde Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Volkan Şen ile DBP İl Başkanı Reşit Teymur arasında tartışma yaşandı.

HDP mitinginde provokasyon olmaması için gerekli önlemleri aldıklarını belirten Şen, "Sizin mitinginize en ufak bir zarar gelmesin diye dikkat ettik ve hiçbir provokasyon olmadı. Buradan 30-50 kişi aranızdan geldiler yuhalamalar ve slogan attılar. Dedim ki aranızdan ayırın bunları. Her defasında aynı muhabbet, 'Bunlar provokasyon bizden değil' diye. Sen beni polis olarak biliyorsan aranıza gelen provokatörleri de siz tespit etmek zorundasınız" dedi.

Şen, olay çıkaranların tespit edilerek, haklarında yasal işlemlerin başlatılacağını söyledi.

Teymur da seçim bürosunun önünde ellerinde Türk bayrağı bulunan 2 kişinin geçtiğini belirterek, "Elinde Türk bayrağı ile yürüyen gençler bizim gençlerimiz değil. Çünkü o bayraktaki kanda en fazla Kürt halkının kanı var. En fazla biz o bayrağa saygı gösteriyoruz" diye konuştu.

Bunun üzerine Şen, "Burada Türk bayrağı kimseye zarar vermiyor ve kimseyi rahatsız edemez. Burası Türkiye Cumhuriyeti. Bunu kabul etmeniz güzel bir şey" dedi.

HDP seçim bürosu önünde toplanan grup uyarıların ardından dağıldı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:10

İLGİLİ HABERLER