Asayiş
  • 2.5.2016 20:40

İçişleri Bakanı Canlı bomba Eser Cali'nin sırrını açıkladı

İçişleri Bakanı Efkan Ala Bursa’daki saldırıyı gerçekleştiren teröristin PKK’ya üye olduğunu söyledi.Efkan Ala canlı bomba saldırısını gerçekleştiren teröristin 1992 doğumlu Eser Cali olduğunu duyurdu. Ala Gaziantep saldırısını gerçekleştiren teröristin ise IŞİD ile bağlantılı olduğunu belirtti.
Bakan Ala bölücü örgüte bağı sır gibi saklanan teröristin TAK değil PKK üyesi oludğunu bildirdi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bursa'daki canlı bombanın  Eser Çali olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, TBMM'de Bursa'daki canlı bomba saldırısını gerçekleştiren kişinin kimliğinin tespit edildiğini açıkladı. Efkan Ala, canlı bombanın kimliğinin 1992 doğumlu Iğdır'ın Aralık ilçesi nüfusuna kayıtlı Eser Çali olduğunu bildirdi. Canlı bombanın iki ayrı sahte kimlik kullandığını belirten Ala, Eser Çali'nin PKK üyesi olduğunu söyledi. Efkan Ala, "Şu an 6 kişi  tutuklu konuyla ilgili. Daha önce 6 ilden çeşitli yerlerden gözaltılar  olmuştu. Bu çalışmalarda önemli bir aşamaya geldi ama yine gözaltı ve tutuklamalar olabilir. Gaziantep'teki olayla ilgili soruşturmalar devam ediyor. Orada da gözaltılar var. 50'ye yakın 40 küsür gözaltı var. Gözaltı sayısı artabilir. Saldırıyı gerçekleştiren kişin DAEŞ bağlantılı terör örgütüne üye" diye konuştu.

"180 BİN KİŞİ 1 MAYIS'I KUTLADI"

Efkan Ala, 180 bin kişinin 1 Mayıs'ı kutladığını anımsatarak şöyle konuştu: "Buradan bütün sendikalara, STK'lara teşekkür ediyorum. Türkiye'nin beklediği şekilde oldu. Bazı bölge sokaklarda ufak tefek can sıkıcı  korsan gösteriler yapıldı. Bunlara ilişkin gözaltılar oldu. Genel itibariyle Türkiye'de 140 etkinlik yapıldı. 200 bine yakın güvenlik gücü görevlendirildi. 64 ilde ve ilçelerde kutlamalar yapıldı." Efkan Ala, Bursa'daki canlı bombamın arama kaydının olup olmadığına ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi: "İki tane farklı kimlik kullanmıştır. Daha sonra ortaya çıktıkça aydınlandıkça paylaşılıyor. Bazı bilgileri erkenden vermek daha sonra elde edilecek bilgilerin zorlanmasını imkansızlaştırıyor. Bizdeki şu anda somut kesim bu bilgiler."

Bursa'daki canlı bomba saldırısını gerçekleştiren terör örgütü PKK mensubu Eser Cali'nin PKK kampında çekilen fotoğrafı ortaya çıktı

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:13

İLGİLİ HABERLER