Asayiş
  • 27.11.2015 10:24

İnternetten tanıştığı kızları fuhşa zorladı

Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesine bağlı Gürselpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre "Sonay" lakaplı Oğuz M., 5 yıl önce sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan kendisini kız olarak tanıtıp, kız çocuklarını kandırdığı, telefonda konuşurken de kız taklidi yaparak çocukları fuhuyş batağına düşürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen ve tutuklanan Oğuz M. daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

REŞİT OLMAYAN KIZLARI FUHŞA SÜRÜKLEMEKTEN CEZA ALDI

Oğuz M. bir süre sonra ise 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "bir kimseyi fuhşa teşvik etmek veya yaptırmak, aracılık etmek ve yer temin etmek, 18 yaşını doldurmamış kişilere karşı insan ticareti, suç işlemek için kurulan örgüte üye" olmak suçlarından yargılanmaya başlandı.
Mahkeme tutuksuz yargılanan Oğuz M.'yi 39 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırınca hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

YANGIN MERDİVENİNDEN KAÇARKEN YAKALANDI

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü İnfaz Büro Amirliği ekipleri de bu karar üzerine Oğuz M.'yi aramaya başladı. Polis şahsın, Gürselpaşa Mahallesi'nde olduğunu öğrenerek operasyon başlattı. Oğuz M'nin bulunduğu 14. kata çıkan polis, kapıyı çaldı ancak açan olmadı. Çevre güvenliğini alan polis yangın merdiveninden bir kişinin kaçtığını gördü. Bunun üzerine yangın merdivenine giden polis, şahsı burada yakaladı. Emniyete getirilen Oğuz M. işlemlerinin ardından adliyeye oradan da cezaevine götürüldü. 

FATİH KEÇE-SERKAN ÇETİNKAYA 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:28

İLGİLİ HABERLER