Asayiş
  • 7.12.2017 07:20

İran’a ambargoyu delen FETÖ’cü iş adamı ABD’de sefa sürüyor

ABD’deki Sarraf davasının kumpas olduğuna bir kanıt daha! İran’a ambargoyu delen Borajet’in FETÖ’cü eski patronu Yalçın Ayaslı’nın ABD’de gününü gün ettiği ortaya çıktı. Borajet’in eski yönetim kurulu üyesi Kadir Peker, hakkında açılan bir davada “Yalçın Ayaslı’nın talimatıyla ambargoyu delmek için İran’da şirket kurduk” itirafında bulundu. Ayaslı, FETÖ soruşturma kapsamında firar ettiği ABD’de hakkında herhangi bir suçlama olmadan yaşamını sürdürdüğü ortaya çıktı.

17/25 Aralık yargı darbe girişiminin sahte delillerinin temelini oluşturduğu ABD'de görülen Rıza Sarraf kumpas davasının Türkiye'ye karşı oynanan büyük bir oyun olduğu bir kez daha kanıtlandı. FETÖ'cü Yalçın Ayaslı'nın devrettiği Borajet ile ilgili Bakırköy Adliyesi'nde görülen icra davası ABD'nin iki yüzünü deşifre etti. Borajet'in eski Genel Müdürü Kadir Peker'e şirket yüklü miktarda avans aldığı gerekçesiyle icra takibi başlattı. Peker bunun üzerine alınan avansların Ayaslı ve Yönetim Kurulu üyesi Zahide Üner'in talimatıyla merkezi ABD'de bulunan Borajet'in 2012'de kurulan İran şubesi için harcandığını belirterek suç duyurusunda bulundu.

EN KATI DÖNEMDE DELDİLER

Peker o dönem Tahran'da bulunan Borajet-İran şirketine yüklü miktarda paralar harcandığını ve bu şekilde ABD ambargosunun delindiğini belirtti. Peker ayrıca ambargonun en yoğun olduğu dönemde Borajet'in merkezinin ABD'de olmasına rağmen İran'da yatırım yapıldığını ifade ederek, "Ayaslı ABD'de yaşamaktadır ve şirket ABD sermayelidir. Bu şirketin İran'da ofis ve şirket kuruluşu için yapılan harcamalar, ambargo nedeniyle gayriresmi yapılmıştır" dedi.

İŞTE O DİLEKÇE

FETÖ'cü Yalçın Ayaslı'nın devrettiği Borajet ile ilgili Bakırköy Adliyesi'nde görülen icra davası ABD'nin iki yüzlülüğünü bir kez daha deşifre etti.

AMERİKA'DA RAHATÇA YAŞIYOR

FETÖ'cü Ayaslı uzun süredir ABD'de yaşıyor. Merkezi ABD'de bulunan Borajet ile o dönem İran ambargosunu alenen delen Ayaslı'ya Amerikan yargısı tek bir işlem bile yapmıyor. Ayaslı'nın İTO kayıtlarına göre üzerine 9 tane şirket 'İptal Firma' olarak görülüyor. Ayaslı, Ermenilerle işbirliği yapılması için FEÖT'cü emniyet müdürlerinin engelleri kaldırmasıyla bir vakıf bile kurmuştu. (Akşam)

Güncellenme Tarihi : 7.12.2017 11:26

İLGİLİ HABERLER