Asayiş
  • 17.10.2016 00:06

İşadamı evine giren hırsızı vurdu

Kayserili iş adamı İlker Horoz, evine giren hırsızı tabancayla vurarak yakaladı. 3 kurşunla vurdu. Konya’daki cezaevinden firar ettiği ve birçok suçtan da sabıkasının olduğu öğrenilen hırsız tedavi altına alınırken işadamı Horoz ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

PAR Şirketler Grubu ortaklarından İlker Horoz’un, Kayseri'nin Melikgazi İlçesi Çay Bağları’ndaki evine dün sabaha karşı hırsız girdi.

Saat 03.00 sıralarında sesler duyan Horoz’un eşi ve aynı zamanda Melikgazi İlçe Sağlık Müdürü Duygu Horoz, evde odaları kontrol ederken birden hırsızla göz göze geldi. Karşısında hırsızı gören Duygu Horoz, çığlık atarak yardım istedi.

Eşinin çığlığı üzerine iş adamı İlker Horoz’un ruhsatlı silahını alarak kaçmaya çalışan hırsızın peşine düştü. İddiaya göre o sırada panikleyen hırsız cama çarpınca kaçamayacağını anlayıp geri dönmek zorunda kaldı. Bu sırada İlker Horoz ile karşı karşıya gelen hırsız, elindeki tornavidayla saldırdı. Horoz da kendini korumak için hırsıza 3 el ateş etti. İki diz kapağından yaralanan hırsız olduğu yere yığılırken, olaypolis ve sağlık ekibine bildirildi.

Olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan hırsızın, bacaklarında kırıklar olduğu ve tedavisinin sürdüğü ifade edildi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, hırsızın üzerinden 3 sahte kimliğin çıktığı ve yapılan araştırma sonrasında Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı olduğu dile getirildi. Hırsızın Konya’daki ceza evinden firar ettiği ve birçok suçtan da sabıkasının olduğu bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 17.10.2016 00:50

İLGİLİ HABERLER