Asayiş
  • 18.8.2017 01:17

İstanbul’da işkence dehşeti

Resmi rakamlara göre kayıtlı 573 bin Suriyeli mültecinin yaşadığı İstanbul’da, son dönemlerde sıkça yaşanan ve gün be gün artış gösteren fidye amaçlı insan kaçırma olaylarının büyük bir kısmının arkasından şehirde mülteci olarak yaşayan Suriye, Afgan ve Irak uyruklu mülteciler çıkıyor.

Mağdur ya da sanık olarak yer aldıkları, bu fidye amaçlı insan kaçırma olaylarında Suriyeli mülteciler başı çekerken, son 3 ayda 10’un üzerinde fidye amaçlı kaçırma olayının yaşandığı İstanbul’da, son kaçırma olayı geçtiğimiz hafta yaşandı.

15 ‘ER BİN LİRA İÇİN

Esenyurt’ta market işleten 2 soydaşını, yanlarına gönderdikleri yardıma muhtaç görüntüsü verilen bebekli bir kadınla tuzağa düşürerek kaçıran ve kaçırdıkları şahısların ailelerinden kişi başı 15’er bin lira fidye isteyen çoğu Suriye uyruklu şahıslardan oluşan bir çete, kaçırdıkları rehinelere hortum ve elektrikle yaptıkları işkenceleri ailelerine görüntülü aramayla izletip para istedi. Suriyeli çetenin elinde bulunan 2 rehineden birisi kendi imkânlarıyla çetenin elinden kaçıp kurtulurken, bir diğeri ise polis operasyonuyla kurtarıldı. Çetenin iki üyesini yakalayıp gözaltına alan polisin kaçırma olayına karışan çete üyesi 2 Suriyeli’yi yakalama çalışmaları ise devam ediyor.       

YARDIMA MUHTAÇ BEBEKLİ KADIN TUZAĞI

Esenyurt’ta geçtiğimiz hafta karakola başvurarak, kendilerini arayan bir takım şahısların kaçırdıkları 2 yakınlarının canlarına karşılık kendilerinden 15’er bin lira fidye istediğini ve aynı şahısların kendileriyle yaptıkları görüntülü arama yöntemiyle kaçırıp rehin aldıkları yakınlarına yaptıkları işkenceleri telefondan kendilerine izlettiklerini ifade eden Suriyeli 2 ailenin suç duyurusuyla başlatılan soruşturmada ilçe polis yaptığı ön çalışmada 2 rehinenin de tuzağa düşürülerek kaçırıldığını belirledi. Kaçırılan Suriyelilerin işyerlerine kucağında bebek bulunan bir kadının gelip yardım istediği ve kaçırılan 2 Suriyelinin de kalacak yeri olmayan bu bebekli kadına ev bulmak için işyerlerinden çıktıkları sırada kaçırıldıkları tespit edildi.

10 BİN LİRA VERME VAADİYLE KURTULDU

Soruşturmayı yürüten Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri tarafından yardım istenen Asayiş Şube Rehine Kurtarma ekibinin devreye girmesiyle derinleştirilen soruşturmada, güvenlik kamera kayıtları incelemeye alındı. Yapılan görüntü incelemelerinde ekipler fidye çetesine, kaçırma olayında kullanılan bebekli kadının üzerinden ulaşmaya çalışırken kaçırılan 2 Suriyeli rehinden birisi çete tarafından serbest bırakıldı. Çeteye 10 bin lira fidye verme vaadiyle serbest kalan Suriyeli rehinenin alınan ifadesinde, rehin tutulduğu yeri bilmediğini ve rehinecilerin gözlerini kapatarak getirdikleri boş bir alanda kendisini serbest bıraktığını ifade ettiği öğrenilirken vücudundaki yara ve izlerden işkenceye maruz kaldığı polis tarafından tespit edildi.

TELEFONDAN CANLI İŞKENCE YAYINI

Fidyecilerin elinde tutulan diğer rehine Mahmut S.'nin ise kurtarılması için yapılan araştırmalarda, çetenin işkence yaptığı sırada görüntülerini görüntülü arama yöntemiyle ailesine izlettiği çetenin yeri teknik takiple belirlendi. Rehine Mahmut S.yi elinde tutan ve adresi belirlenen çete. Özel Hareket Şube Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle yapılan baskınla kıskıvrak yakalanırken Suriye uyruklu Mahmut S.kurtarıldı.

3 GÜN BOYUNCA KIRBAÇ, HORTUM VE ELEKTRİKLE İŞKENCE

Kırbaç ve hortumla dövülüp, vücuduna  elektrik verildiği belirlenen Mahmut S., hastaneye götürülüp tedavi ettirilirken, kendisine 3 gün boyunca işkence yapan çetenin birisi Afgan diğeri Suriye uyruklu 2 üyesi yakalanıp gözaltına alındı.Tedavisinin ardından kendisini emniyette bekleyen yakınlarının yanına götürülen Mahmut S. yakınlarına sarılıp gözyaşlarına boğulurken Suriye uyruklu oldukları öğrenilen 2 çete üyesinin yakalanması için polisin çalışması sürüyor..

Güncellenme Tarihi : 18.8.2017 00:20

İLGİLİ HABERLER