Asayiş
  • 16.9.2015 00:54

İşte bu gece ki PKK saldırıları

Diyarbakır’da barikat kuran teröristler polisle çatıştı! bağlar,barikat

Diyarbakır’da barikat kuran teröristler polisle çatıştı!

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde barikat kuran teröristler, polisle çatıştı. İlçede şiddetli çatışmalar yaşanan bir mahalle, polis tarafından abluka altına alındı.

Diyarbakır Valiliği’nce, iki kez sokağa çıkma yasağı ilan edilen Sur ilçesinde düzenlenen operasyonlarda büyük darbe vurulan teröristler, eylemlerini Bağlar ilçesine kaydırdı. Son üç gündür şiddetli çatışmalar yaşanan ilçenin Kaynartepe mahallesinde dün gece yaşanan çatışmaların ardından bir araya gelen gruplar, sokaklardaki parke taşlarını sökerek, onlarca barikat kurdu. Bugün öğlen saatlerinde mahalleye özel harekat polisleri ve dozerlerle düzenlenen operasyonda, birçok barikat kaldırıldı. Ancak havanın kararması ile birlikte yeniden barikatlar kuruldu. Barikat kuran teröristlere, polis bir kez daha operasyon düzenledi. Kaynartepe mahallesini çevreleyen Nükhet Coşkun Akyol, Gürsel ve Koşuyolu caddelerinde sokak çıkışlarını kapatan polis, zırhlı araçlarla mahalleye girdi. Bu sırada, sokaklarda gizlenen teröristler tarafından polise ses bombaları ve uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı. Bunun üzerine çatışma başlarken, çatışmalar mahallenin Koşuyolu caddesine bakan bölümünde yoğunlaştı. Gürsel caddesinde ise polis, zırhlı araçlardan ara sokaklara art arda biber gazı attı. Slogan, silah ve bomba sesleriyle yankılanan ilçede, çatışmalar sürüyor. 

Polis araçlarına molotofla saldırdılar!
Siirt'te izinsiz gösteri yapmak isteyen yüzü maskeli bir grup, polis araçlarına molotofla saldırdı.

Polis araçlarına molotofla saldırdılar! 

Edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde izinsiz gösteri yapan yüzü maskeli bir grup, Yeni Mahalle Sakip Beygo Caddesi'ni barikatla kapattı. Polis, 'dağılın' uyarısına molotofla karşılık verilmesi üzerine göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile gruba müdahale etti. Ara sokaklara kaçan grup, gösterilerini burada devam ettirdi. Grubun elinde uzun namlulu silah olduğu bilgisi üzerine kar maskeli özel hareket polisleri de hazır bekletildi. 

PKK durmuyor! Adliye lojmanlarına saldırdılar
Muş'un Bulanık ilçesinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H mensupları, adliye lojmanlarına molotof ve ses bombaları ile saldırdı.

Edinilen bilgilere göre, Bulanık ilçesinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H mensupları, akşam saatlerinde adliye lojmanlarına molotof ve ses bombası attı. Güvenlik güçleri kısa sürede müdahale etti. Olaydan hemen sonra adliye lojmanları boşaltılırken, geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ilçede gerginliğin devam ettiği bildirildi. 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:21

İLGİLİ HABERLER