Asayiş
  • 26.5.2015 12:23

İşte CHP'li kadın vekil adayının VURULMA anı!

 

Kadın vekil adayının vurulma anı görüntülendi 

Sabah saat 09.00 sıralarında Çukurova Genç İş adamları Derneği'nin (ÇUGİAD) düzenlediği toplantıya katılmak için Park Zirve Tesislerine gelen Türkmen, girişte 650 bin lira borcu bulunduğu belirtilen Ali Fuat E. adlı kişinin silahlı saldırısına uğradı. Görüntüde bacaklarından vurulan Türkmen, yere düşürken saldırgan olay yerinden kaçtı.

Bu arada, saldırganın kaçarken kullandığı otomobil terk edilmiş olarak bulundu. Saldırganın yakalanmasının an meselesi olduğu bildirildi.

Saldırgan, kadın vekil adayının müvekkili çıktı

Silahlı saldırı sonucu yaralanan CHP Adana Milletvekili Adayı Elif Doğan Türkmen’in kocası Ahmet Türkmen, saldırganın eşinin eski müvekkili olduğunu ve birkaç kez para istemesi nedeniyle tartıştıklarını söyledi.

Saldırgan, kadın vekil adayının müvekkili çıktı 

Sabah saatlerinde bir toplantıya katılmak üzere gittiği restoranda isminin Ali Fuat Elibol olduğu öğrenilen bir kişinin silahlı saldırısı nedeniyle bacaklarından yaralanan Elif Doğan Türkmen, özel bir hastanede tedavi altına alındı. Olayın duyulmasını ardından Türkmen'in eşi Ahmet Türkmen ve partililer hastane önüne geldi.
CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, hastane önünde yaptığı açıklamada saldırganın eşkalinin belirlendiğini, yakalanmasının ise an meselesi olduğunu kaydetti.

Elif Doğan Türkmen’in kocasının Ahmet Türkmen ise saldırganın, eşinin eski bir müvekkili olduğunu ve daha önce Türkmen’i tehdit ederek birkaç kez para istediğini anlattı. Zanlının bir dizi gayriahlaki nedenlerle cezaevine giren çıkan ve uzun süre cezaevinde yatan biri olduğunu öne süren Türkmen, şunları söyledi:
“Sabah arabamla ben bıraktım, tam kapıdan içeri girdiğinden emin olduktan sonra dönüyordum ki silah sesi geldi. Yandan gördüm, tam emin değildim. Elinde silah vardı hemen koştum. Ön seçim sırasında ve öncesinde birkaç defa gelip zorla para almak istemiş. Buna karşı çıkıldı. En son büroya da birkaç defa gelmiş. Arkadaşlar onu uzaklaştırmak zorunda kalmışlar. Bu dönemde olması özellikle ilginç. Özel bir yönlendirme var mı yok mu bilmiyoruz ama olayın siyasi boyutu gözükmüyor. Şimdi sağlık durumu çok iyi. Birkaç gün içinde çalışmalara kaldığı yerden devam edecek bunu da göreceksiniz.”


Güvenlik görevlisi CHP'li adaya saldırı anını anlattı
CHP Adana Milletvekili Adayı Elif Doğan Türkmen'e silahlı saldırıyı gören özel güvenlik elemanı, "İki üç el silah sesi duydum, sese doğru koştum içeriden biri elinde silahla beni de tehdit ederek gidip otomobile binerek kaçtı" dedi.

Güvenlik görevlisi CHP'li adaya saldırı anını anlattı 

Türkmen'e silahlı saldırının görgü tanığı özel güvenlik görevlisi Mehmet Uzun olay anını anlattı. Uzun, Türkmen'in vurulma anını görmediğini, kendisinin dışarıda olduğunu belirterek, "Ancak iki üç el silah sesi duydum. Sese doğru koştuğumda içeriden bir kişi elinde silahla dışarı doğru koşarak çıktı. Şahıs 'çekil seni de vururum' diyerek tehditler savurarak olay yerinden bir otomobile binip kaçtı. Türkmen ise içeride çok sakin bir şekilde yerdeydi. Daha sonra otomobil ile hastaneye götürüldü" dedi.

Elif Doğan Türkmen taburcu oldu

Adana'da eski müvekkilinin silahlı saldırısında yaralanan CHP Adana Milletvekili Adayı Elif Doğan Türkmen, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

Elif Doğan Türkmen taburcu oldu adana,chp,elif doğan türkmen

Kendisinden birkaç kez para istediği öğrenilen eski müvekkili Ali Fuat E.’nin sabah saatlerindeki silahlı saldırısı nedeniyle bacaklarından yaralanan Türkmen, özel bir hastanede tedavi altına alındı. Hayati tehlikesi bulunmayan Türkmen, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilerek ambulansla evine götürüldü.

Saldırganın 17 suçtan kaydı çıktı
CHP Adana Milletvekili Adayı Elif Doğan Türkmen’in, silahlı saldırıyı gerçekleştiren şüphelinin daha önce 2 dosyasına avukatlık yaptığı öğrenildi. Ayrıca saldırganın 17 suçtan kaydının olduğu belirlendi.

Sabah saatlerinde bir kahvaltı programına giden Türkmen’i ateş ederek yaraladıktan sonra kaçan Ali Fuat E. izini kaybettirdi.

Kullandığı aracı Güzelyalı Mahallesi’nde terk edilmiş halde bulunan Ali Fuat E.’nin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen Elif Doğan Türkmen’in, saldırganının daha önce ‘nitelikli dolandırıcılık ve sahtecilik ile bilişim sistemlerinde banka ve kredi kartlarını araç olarak kullanmak suretiyle dolandırıcılık’ suçlarında avukatlığını yaptığı belirlendi.

Saldırganın aynı zamanda, ‘nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, ruhsatsız silah alma ve taşıma, tefecilik, bedelsiz senet kullanma, tehdit, kişilerin huzurunu bozmak, hakaret’ gibi 17 suçtan da kaydının bulunduğu öğrenildi.

Şüpheli Ali Fuat E.’ye ‘tefecilik ve bedelsiz senet kullanma’ dışındaki suçların hepsinden de dava açılmış.

 

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:13

İLGİLİ HABERLER