Asayiş
  • 21.11.2017 00:12

Kahpe terörist ’Zozan Cudi’ de öldürüldü

Ağrı’da devam eden terör operasyonunda aralarında turuncu kategoride aranan ‘Piro’ kod adlı teröristin de bulunduğu 15 terörist etkisiz hale getirildi. Öte yandan Şırnak Bestler-Dereler bölgesinde kırmızı listede yer alan PKK terör örgütünün sözde yöneticilerinden ’Delal Amed’ kod adlı Hülya Eroğlu’nun da öldürüldüğü operasyonda, ’Zozan Cudi’ kod adlı Suriyeli Zozan Temir’in de etkisiz hale getirildiği ortaya çıktı.

Öldürülen teröristler arasında o da var...

Ağrı’da sürdürülen operasyonlarda PKK’lı 15 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, “6-13 Eylül 2017 tarihlerinde Ağrı İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Diyadin ilçesi Keçi Tepe kırsal alanında icra edilen operasyonda 10 terörist etkisiz hale getirildi.

2 Kasım 2017 tarihinde Doğubayazıt Kaderçavuş köyü kırsalında güvenlik güçlerine yönelik eylem hazırlığında olan bombalı araç tespit edilerek etkisiz hale getirildi. 12 Kasım 2017 tarihinde güvenlik güçlerine yönelik eylem hazırlığında olan bombalı drone tespit edilerek etkisiz hale getirildi.

TURUNCU LİSTEDE ARANIYORDU

Son birkaç günde Eleşkirt ilçesi Kuzey tepeleri hava destekli operasyonla bombardımana tutuldu. Operasyonda Muş Malazgirt’ten Kars Kağızman’a kadar olan bölgede sözde adalet komisyonu adı altında vatandaşları yargılayan ve sözde vergilendirme adı altında para toplayan ve terör örgütü arananlar listesinde turuncu kategoride yer alan ‘Piro’ kod adlı Mehmet Salih Güvercin, beraberindeki 4 teröristle birlikte ölü olarak ele geçirildi.

Bölgede yapılan arama tarama faaliyetinde 1 adet M-16 tüfek, 3 adet dolu şarjör, 87 adet fişek, 1 adet Kaleşnikof tüfek, 2 adet dolu şarjör, 60 adet fişek, 1 adet M-16 dürbünü, 3 adet el bombası, 4 adet EYP düzeneği, 1 adet sırt telsizi ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi” denildi.

Öldürülen teröristler arasında o da var...

OPERASYON DÜZENLENMİŞTİ

Hakkâri Şemdinli’de 2 Kasım’da 6 asker ve 2 güvenlik korucusunun şehit olmasının ardından Jandarma Komando Birlikleri, Jandarma Özel Harekât ve Polis Özel Harekât, bölgede operasyon başlatmıştı. Operasyonlar, Şırnak Bestler-Dereler bölgesinde yoğunlaştırılmış, 31 terörist öldürülmüştü. Öldürülen teröristler arasında PKK’nın kadın kolu YJA-Star’ın komutanı ‘Delal Amed’ kod adlı Hülya Eroğlu da yer aldı. İçişleri Bakanlığı’nın aranan teröristler listesinin ‘kırmızı’ kategorisinde yer alan Eroğlu’nun başına 4 milyon lira ödül konulmuştu. Eroğlu, bugüne kadar öldürülen en üst düzey PKK’lı yönetici oldu.

TERÖR ÖRGÜTÜ İSİMLERİ AÇIKLADI

Operasyonda öldürülen ve Hülya Eroğlu’nun da aralarında bulunduğu 13 teröristin kimlik bilgileri, terör örgütüne yakın internet sitelerinde açıklandı. Açıklanan isimler arasındaki ’Zozan Cudi’ kod adlı Suriyeli Zozan Temir de dikkat çekti.

Söz konusu teröristin 2013 yılında Suriye’de terör örgütü DEAŞ’la çatışmalar sırasında yabancı basına konuştuğu ve hakkında da birçok haber yapıldığı ortaya çıktı.

Kobani’de DEAŞ ile YPG arasında çatışmalar devam ederken, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG’ye katılan ve o zaman 20 yaşında olan Suriye Kamışlı doğumlu Zozan Cudi, yabancı basında ’IŞİD’i bitirmeye yeminli YPJ’li’ başlığı ile haberleştirilmişti.

Zozan Cudi’nin daha sonra da PKK terör örgütü saflarında Türkiye sınırı içinde terörist faaliyetlerde bulunduğu öğrenildi.

Öldürülen teröristler arasında o da var...

Güncellenme Tarihi : 20.11.2017 21:45

İLGİLİ HABERLER