Asayiş
  • 12.12.2017 13:11

Kanlı eylem hazırlığındaydılar... Yakalanacağını anlayınca boğazını kesti

PKK terör örgütünün Türkiye genelinde eş zamanlı eylem yapmak amacıyla büyük illere teröristlerin gönderileceği bilgisi üzerine İzmirİstihbarat ve Terörle Mücadele ekipleri çalışma başlattı. Ekipler İzmir'e gönderilen terörist tespit etti.

Şüphelinin İzmir Buca'da bir kadın ile görüştüğü, onun evinde bir süre barındığı, daha sonra örgütle bağlantılı başka şahısların evinde kalarak izini kaybettirmeye çalıştığı belirlendi.

Bu arada İzmir genelinde eylem yapılacak yerlerde keşif çalışması yaptıkları da tespit edilince, şüphelinin harekete geçeceği sırada Buca'da saklandığı eve özel harekat polisleri ile birlikte 28 Kasım'da operasyon düzenlendi.

BOĞAZINI KESEREK İNTİHARA TEŞEBBÜS ETTİ

Hürriyet'in haberine göre; şüpheli Sinan D. ile birlikte ev sahipleri ve yardım yataklık yapan toplam 6 kişi operasyonda yakalandı. Operasyon sırasında terörist Sinan D. yakalanacağını anlayınca boğazını keserek intihara teşebbüs etti. İntihar polislerin müdahale etmesiyle engellenirken, tedavisi yaptırıldıktan sonra şüpheliler İzmir TEM'de sorguya alındılar. Yapılan sorgulamalarında teröristi Diyarbakır'dan İzmir'e gönderenin kimliği belirlenince bu defa Diyarbakır'da yapılan operasyonda diğer şüpheli de yakalandı.

GÜNÜN EN ÖNEMLİ MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN

 

Güncellenme Tarihi : 12.12.2017 13:14

İLGİLİ HABERLER