Asayiş
  • 20.12.2014 19:50

Kendi kurduğu iskeleyi söktü

Vatandaşların talebi üzerine Marmaris Belediyesi, geçen Ocak ayında Atatürk Caddesi'ndeki Türkmenistan Parkı'na 'Marmaris Belediyesi Aile Çay Bahçesi' adlı denize sıfır 50 metrelik ahşap iskele yaptırdı. Yasal olmadığı yönündeki şikayetler üzerine iskele için inceleme başlatıldı. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü görevlileri, yerine inceleme yaparak iskelenin yıkılmasını talep etti. Marmaris Belediyesi, çay bahçesini mühürledi. Daha sonra alınan kararla mühür kaldırılarak yaz boyunca vatandaşlara tekrar hizmet vermeye başladı. İlçe belediyesinin 'Ahşap İskele Yönetmeliği'ne göre yaptığı başvurunun kabul edilmemesi üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, kaymakamlık kanalıyla gönderdiği tebligatla yıkımın gerçekleştirilmesi istedi. Bugün saat13.30 sıralarında bölgeye gelen belediye işçileri, önce iskelenin tahtalarını sonra demir aksamlarını kaynak makinesiyle sökerek yıkım işlemini gerçekleştirdi. Yıkıma aralarında Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı CHP'li Halil Gökovalı, CHP İlçe Başkanı Mehmet Oktay, CHP'li belediye meclis üyeleri, STK ve dernek temsilcileri yanı sıra çok sayıda vatandaş tepki gösterdi. İskeleye izin verilmemesine alkışlarla protesto edildi.

Marmaris CHP İlçe Başkanı Mehmet Oktay, "Parka gelip çay içmek ve dinlenmek isteyen vatandaşlarımızın talepleri üzerine bu yer yapılmıştır. AK Partili bazı kesimler büyük beğeni toplayan aile çay bahçesine ne hikmetse karşı çıkarak vatandaşlarını kullanıp şikayetler yapmıştır. Bu çay ocağının işletilmesinde bir sorun yok. Asıl sorun buranın yıkılması için bürokratların siyasi kanallarla baskıya uğratılmasıdır. Vatandaşların çok ucuz fiyatlarla çay içmesine ve bürokratların baskı altında kalmasına bir zulüm olarak görüyoruz" dedi.

İddialarla ilgili AK Parti Marmaris temsilcileri ilerleyen günlerde yazılı açıklama yapacaklarını şu an için bir bilgi vermeyeceklerini bildirdi.
Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:29

İLGİLİ HABERLER