Asayiş
  • 5.5.2016 13:18

Kızkardeşini emanet ettiği arkadaşı bakın ne yaptı...

Kardeşi ile sevgilisini öldüren ağabey: Kendimi kaybettim

ADANA’da kızkardeşi 31 yaşındaki Yıldız Tongul ile sevgilisi 32 yaşındaki Murat Uygun’u öldürmek suçundan tutuklanan 33 yaşındaki Sabri Uzun, 2 kez ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılandığı duruşmada "Kardeşim Yıldız, bana ’Sen benim hayatıma karışamazsın. Kardeşim Hakan ve Murat bana fuhuş yaptırıyor’ dedi. Bunun üzerine kendimi kaybettim" diye ifade verdi.

Çok sayıda suç kaydı bulunan Sabri Uzun, cezaevinde bulunduğu sırada ziyaretine gelen kızkardeşi Yıldız Tongul’un yanında yakın arkadaşı Murat Uygun’u da görünce ikili arasında duygusal birliktelik olduğundan şüphelendi. Araştırma yaptıran Sabri Uzun, Murat Uygun’un kız kardeşini fuhuş amaçlı erkeklere pazarladığını öğrendi.

Cezaevinden izinli çıkan Sabri Uzun, Murat Uygun’a kızkardeşi ile aralarında duygusal ilişki olup olmadığını sorarak ikisi ile yüzleşmek istediğini söyledi. Taraflar 3 Şubat’ta merkez Seyhan İlçesi Kocavezir Mahallesi Güney Kuşak Bulvarı’nda buluştu. Sabri Uzun Murat Uygun ile Yıldız Tongul’a tabancayla ateş açtı. Murat Uygun olay yerinde, Yıldız Tongul ise hastanede hayatını kaybetti. Saklandığı eve düzenlenen operasyonla yakalanan Sabri Uzun tutuklandı.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Sabri Uzun, 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2 kez ömürboyu hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıktı. Kız kardeşi ile arkadaşının yalnız başlarına kendisini cezaevinde ziyaret etmesinden rahatsız olduğunu söyleyen Uzun şunları anlattı:

"Ben cezaevindeyken kız kardeşimi, kardeşim bildiğim Murat’a emanet etmiştim. İlişkileri olduğunu duyduktan sonra cezaevinden 7 gün izin alıp çıktım. Murat ile Yıldız’ı öldürmek isteseydim bunu çıktığım gün yapardım. Amacım ikisiyle de konuşmaktı. Buluşup konuştuğumuzda Yıldız bana, ’Sen benim hayatıma karışamazsın. Kardeşim Hakan ve Murat bana fuhuş yaptırıyor’ dedi. Bunun üzerine kendimi kaybettim. Tabancamı çıkarıp ateş ettim."

Mahkeme Heyeti, tanık olarak duruşmaya gelmeyen Hakan Uzun’un zorla getirilmesine karar vererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:04

İLGİLİ HABERLER