Asayiş
  • 1.7.2016 15:32

Lice’de PKK'nın sözde üst düzey sorumlusu öldürüldü

Terör örgütü PKK’ya yönelik 23 Haziran’da başlatılan müşterek operasyonun sürdüğü Lice ilçesi kırsalında dün güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çıkan çatışmada, 4 terörist öldürülmüş, 2 terörist de sağ olarak yakalanmıştı. Öldürülen teröristlerden birinin kimliği belirlendi. “Masiro” kod adını kullanan Mervan Erdem adlı teröristin, kentteki birçok terör eylemine katıldığı ve eylemlerin talimatını verdiği tespit edildi.

Eylemlerin talimatını verdi
Erdem’in, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 31 Mart 2016’da bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör eyleminde, beyaz renkli aracı patlatıldığı bölgeye bıraktığı ve 7 polisin şehit edilmesinden sorumlu olduğu öğrenilirken, 10 Mayıs’ta Bağlar’da Batıkent kavşağındaki gözaltı aracına ve Kulp Zeyrek Karakolu’na bombalı araçlarla yapılan saldırıların talimatını verdiğini ortaya çıktı. Erdem’in, grubu ile birlikte, Diyarbakır-Bingöl karayolunda yol kesme eylemleri gerçekleştirdiği de öğrenildi.

Örgütün orta saha sorumlusu
Terör örgütü PKK’nın sözde orta saha sorumlusu ve şehir yapılanması grup sorumlularından olduğu da tespit edilen Mervan Erdem’in, bombalı araç düzenlenme, gasp edilen araçlara bomba düzeneği hazırlanma ve mayın yerleştirilme gibi konulardan da sorumlu olduğu belirtildi. Erdem’in, örgüte elaman kazandırma sorumluluğunun olduğu da öğrenilirken, örgütün sözde mahkemelerinde vatandaşları sorguladığı ortaya çıktı.

Sur’un haritası çıktı
Öte yandan, Erdem’in üzerinden Sur’daki çatışma bölgesinin haritası da çıkarken, Sur’daki çatışma döneminde, içerideki teröristlere lojistik destek sağladığı öğrenildi.
 

MEHMET PİŞKİN

Güncellenme Tarihi : 1.7.2016 15:33

İLGİLİ HABERLER