Asayiş
  • 21.12.2014 12:37

'Mehdi'yim deyip dehşet saçtı

 

Bursa'da bir kişi, evinin penceresinden pompalı tüfekle etrafa rastgele ateş açtı. Açılan ateşte 3 polis memuru yaralandı. Adının İrfan olduğu öğrenilen şahıs, ''İran'a 'f' ekliyorsun, İrfan oluyor. Gerçek Mehdi benim'' dedi.

Adının İrfan olduğu öğrenilen kişi, Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi Mucur Sokağı'nda 3 katlı bir binanın zemin katındaki evinin penceresinden çevreye rastgele ateş etmeye başladı.

Vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

''İRAN'A 'F' EKLİYORSUN İRFAN OLUYOR. GERÇEK MEHDİ BENİM''

 Polisin ikna çabalarına olumsuz yanıt veren bu kişi, isteği üzerine binanın önüne gelen gazetecilere, "İki çocuğum var, benden sonra da onlar görev yapacak. Beni İran'dan bekliyorlar. İran'a 'f' ekliyorsun, İrfan oluyor. Gerçek Mehdi benim. Bugün 21 Aralık, gecelerin bitip, gündüzlerin uzadığı zaman" diye konuştu.

Bu kişi tarafından gazetecilerin evin önünden uzaklaşmasının ardından açılan ateş sonucu 3 polis memuru yaralandı ve bir polis aracı zarar gördü.

Saçmaların isabet ettiği memurlardan ikisi, olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekiplerince ayakta tedavi edildi.

Bacağından hafif yaralanan diğer polis ise çevredeki bir hastaneye götürüldü.

Ekipler, evde eşi ve çocuklarından birinin bulunduğu öğrenilen, zaman zaman ateş etmeyi sürdüren kişiyi ikna etmekte güçlük çekti.

TAZYİKLİ SU İLE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
 
Bursa’da kendisinin Mehdi olduğunu öne sürerek pompalı tüfekle 3 polisi yaralayan şahıs, itfaiyenin tazyikli su sıkması ve özel harekat ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri alarak içeriye girmesiyle 4 saat sonra etkisiz hale getirildi.

Pompalı saldırgan tazyikli su ile etkisiz hale getirildi 

Olay, merkez Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi Mucur Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Erzurum’da motor ustası olan İ.G. (42), Bursa’daki babası ile telefonda para yüzünden tartışmaya başladı. Telefonu kapattıktan sonra 2 çocuğu ve eşini Horasan’a bırakan İ.G., Bursa’daki baba ocağına geldi. 2 silahı ile birlikte babasını rehin alan İ.G., babasının biriktirdiği kutudaki 10 bin lirayı alınca babasını serbest bıraktı. Tek başına evin içinde kalan İ.G., kendisinin Mehdi olduğunu iddia ederek sağa sola ateş etmeye başladı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinin “teslim ol” çağrısına şahıs ateş ederek cevap verdi. Evin camından sağa sola ateş eden şahıs, 3 polis memurunun yaralanmasına neden oldu. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri yaralanan polis memurlarını hastaneye kaldırırken, sokakta geniş güvenlik önlemleri alındı. İ.G.’nin bir silahının ise polise ekipleri tarafından arka kapıdan girilerek alındığı ifade edildi.
ÖZEL HAREKET OLAY YERİNE GELDİ
Şahsın direnmesi üzerine olay yerine özel hareket ekipleri sevk edildi. Şahıs ikna çabalarına rağmen olay yerinden polislerin gitmesini istedi. Bir süre sonra babasının otomobiline zarar verip, ateşe vermek isteyen şahıs, mutfak tüpünü de camdan dışarıya çıkarttı. Bunun üzerine mahalleye giren itfaiye ekipleri şahsa tazyikli su sıktı. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak arka ve ön kapıdan içeriye girerek şahsı 4 saatlik uğraşın ardından etkisiz hale getirildi. İ.G.’nin daha önce Bursa’da yaşadığı ve Devlet Hastanesi’nde psikolojik tedavi gördüğü öğrenildi.
Gözaltına alınan İ.G., ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Polisin olayla alakalı tahkikatı sürüyor. 



 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:28

İLGİLİ HABERLER