Asayiş
  • 29.5.2015 11:55

Meral Akşener kasetinde bomba gelişme

Meral Akşener'e kaset iftirası için soruşturma açılınca yurtdışına kaçan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı'nın yardımcısı Erkam Tufan Aytav, kaset şantajını soruşturan başsavcıvekiline ifade verdi

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Erkam Tufan Aytav, Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile TBMM Başkanvekili ve MHP milletvekili Meral Akşener'e kaset şantajını soruşturan İstanbul Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu'ya şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Aytav, savcılığa "şüpheli" sıfatıyla ifade verdiğini belirterek, soruşturmanın gizli olduğunu, bu nedenle içerik hakkında bilgi veremeyeceğini söyledi. Aytav, "Hüseyin Gülerce'nin gerek medyada yazdıkları ifadeler, itham ve iftiralara yönelik, bu itham ve iftiraların savcı beye de ifade edildiğini öğrendim. Bu itham ve iftiralarla alakalı soruşturma dosyasına girmişiz. Dolayısıyla bu ithamlarla alakalı 'Bu şeyleri dediniz-demediniz' noktasında sorulara muhatap olduk" dedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, bazı isimlerin şikâyetleri üzerine açılan genel soruşturma kapsamında, yazar Latif Erdoğan ve gazeteci Hüseyin Gülerce'nin "tanık" sıfatıyla ifadesi alınmıştı. Yine soruşturma kapsamında bazı isimler de "şüpheli" sıfatıyla ifade vermişti. Soruşturma kapsamında bir süre önce Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil de ifadeye çağrıldı. Yeşil henüz ifade vermeye gelmedi. Yeşil'in ifadeye gitmemesi nedeniye hakkında önce zorla getirme, ardından da adreslerinde bulunamaması üzerine yakalama kararı çıkartılabileceği belirtildi. Akşener'in iftira kasedini yaydığı ortaya çıkan Yeşil, savcılık soruşturmasının ardından ABD'ye kaçmıştı.

2 YILDA 10 BİN KİŞİYİ DİNLEMİŞLER
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, "Paralel Yapı"nın 2008'de Konya merkezli Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik operasyonuyla ilgili hazırladığı tebliğnameye göre, 2 yılda yaklaşık 10 bin telefon dinlemesi yapıldı. Tebliğnamede, hukukun zorlanarak, 2 yıla yakın iletişimin dinlenilmesi ile kamunun asıl yükümlülüğü olan, suçun meydana gelmesini önleme hususunun göz ardı edildiği belirtildi. Konya merkezli Paralel Yapı soruşturması kapsamında, 22 Mayıs'ta 19 ilde düzenlenen operasyonda, eski Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Anadolu Atayün'ün de aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklanmıştı. Şüphelilerden 5'i adli kontrol kararıyla, 8'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:09

İLGİLİ HABERLER