Asayiş
  • 19.11.2017 14:03

Naim Süleymanoğlu'nu böyle uğurladı...

Efsane halterci, olimpiyat ve dünya şampiyonu Naim Süleymanoğlu, Fatih Camisinde kılınan cenaze namazıyla ebediyete uğurlandı.

Naim Süleymanoğlu, Fatih Camisinde kılınan cenaze namazı ile son yolcuğuna uğurlandı...

Törene Başbakan Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve siyaset, spor, sanat dünyasından önde gelen isimler katıldı. Ayrıca binlerce kişi, efsaneyi gözyaşları arasında uğurlamak için camiye adeta akın etti.

BİNALİ YILDIRIM: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Cami girişinde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Milli halterimizin efsane ismi Naim Süleymanoğlu'nu kaybettik. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Naim Süleymanoğlu bugüne kadar hiçbir sporcunun kıramayacağı rekorları kırmış bir efsane, kahraman sporcumuzdur" dedi.

Cenaze namazı için saf tutan vatandaşlar arasında, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanısıra Konya Milletvekili eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İstanbul Valisi Vasip Şahin, eski Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal ile çok sayıda kişi katılıyor.

Milli gururumuz Süleymanoğlu, son yolculuğuna uğurlanıyor

Cenaze öncesinde konuşan Bakan Bak, "Bu millete çok büyük sevinçler yaşattı. Çok üzgünüz. Mekanı cennet olsun acımız büyük." ifadelerini kullandı.

Milli gururumuz Süleymanoğlu, son yolculuğuna uğurlanıyor

NAİM'İN TABUTUNU ÖPTÜ

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın davetiyle ezeli rakibi Naim Süleymanoğlu'nun cenazesine katılan Yunan halterci Valerios Leonidis, Naim'in tabutunu öptü.

Milli gururumuz Süleymanoğlu, son yolculuğuna uğurlanıyor

Halil Mutlu: Bugün aramızdan ayrıldı ama asla unutmayacağız!

Halil Mutlu: Bugün aramızdan ayrıldı ama asla unutmayacağız!

Halil Mutlu, Naim Süleymanoğlu'nun cenaze merasiminde, efsane sporcu hakkında konuştu.

Efsane sporcu Naim Süleymanoğlu'nun son yolculuğu için Fatih Camisindeki cenaze merasimine katılan, bir başka efsane halterci Halil Mutlu, SABAH'a konuştu.

Mutlu, 'ağabeyim, kaderdaşım' dediği Süleymanoğlu için şu ifadeleri kullandı:

"Bizim ağabeyimizdi, dostumuzdu, kaderdaşımızdı. bir sporcuydu, büyük bir değerimizi kaybettik. Sadece Türk halkı için değil dünya sporu için çok değerli bir sporcuydu. Bugün yanımızdan ayrılmış olabilir ama biz onu hiç bir zaman unutmayacağız. En büyük hayali Türkiye'nin en yukarıda olabilmesiydi ve bunun için mücadele ediyordu. Bu mücadeleye bizler de devam edeceğiz, onun yapamadıkları bizim için emanet olacak"

Güncellenme Tarihi : 19.11.2017 14:09

İLGİLİ HABERLER