Asayiş
  • 27.11.2014 11:58

Oğlunu öldüren babadan ŞOK İFADE

Oğlu 31 yaşındaki Gökhan Küçük'ü av tüfeği ile başından vurarak öldüren baba: "Yüzümü yana çevirip bakmadan sıktım"

ADANA'da oğlu 31 yaşındaki Gökhan Küçük'ü av tüfeği ile başından vurarak öldüren 54 yaşındaki Mustafa Küçük'e 'Yakın akrabayı öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Baba ifadesinde, "Yüzümü yana çevirip bakmadan sıktım" dedi.

Olay, 24 Ekim'de merkez Sarıçam İlçesi'nin Yeşiltepe Mahallesi 2815 Sokak'ta meydana geldi. Uzun süre Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde çalışan Gökhan Küçük, karıştığı bir olay nedeniyle hakkında arama kararı çıkartılınca, eşi ve 2 çocuğunu da yanına alıp Adana'ya baba evine döndü.

Uyuşturucu ve alkol bağımlısı olduğu iddia edilen Gökhan Küçük aile bireyleriyle sürekli tartışmaya başladı. Olay günü Gökhan Küçük, annesi Özlem Küçük ile tartıştı. Eve gelen baba Mustafa Küçük oğlunu sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada Gökhan Küçük, İddiaya göre sopa ve bıçakla babasına saldırdı. Oğlunun elinden kurtulan baba evin damına çıkarak av tüfeğini alıp aşağı indi ve ateş etti. Ağır yaralanan Gökhan Küçük, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, baba da tutuklandı.

'BAŞIMI ÇEVİRİP ATEŞ ETTİM'

Mustafa Küçük ilk ifadesinde, av tüfeğiyle balkondan evin salonuna geçtiğini belirterek şunları söyledi: "Beni görünce göğsünü eliyle açarak 'Vur la' diye bağırıp küfür etti. Elindeki bıçakla üzerime gelince balkona kaçtım. Üzerime gelmeye devam etti. Korkutmak için ayaklarına doğru ateş ettim. Yere düşmeyip üzerime bıçakla gelmeye devam edip, 'Devamını getir. Yoksa ben seni öldüreceğim' dedi. Bunun üzerine yüzümü yana çevirip bakmadan sıktım."

SAVCI TAHRİK İNDİRİMİ UYGULANMASINI İSTEDİ

Olayla ilgili iddianamesini tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, baba hakkında 'yakın akrabayı öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Ayrıca, Mustafa Küçük hakkında 'tahrik' indiriminin uygulanmasını istedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:02

İLGİLİ HABERLER