Asayiş
  • 20.10.2014 23:15

Oğlunu öldüren babadan şok ifadeler

İstanbul'da "altını pisletiyor" diye tuvalete kapatıp döverek öldürdüğü 3 yaşındaki çocuğunu Bursa’ya getirip gömdüğü iddia edilen şüpheli baba, mahkeme tarafından serbest bırakıldı.
Hurdacılık yapan baba O.K. (37) çocuğun yataktan düşerek öldüğünü onu kurtarmak için suni teneffüs yaptığını, öldükten sonra da iki gün balkonda yatırdıktan sonra, rulo şeklinde streç naylona sarıp, Bursa’ya defnettiğini söyledi. O.K. diğer 4 evladının devlet tarafından alınmaması için olayı polise anlatmadığını ifade etti.
Edinilen bilgiye göre, kan donduran olay 11 Ekim'de Bağcılar ilçesi Mahmutbey Mahallesi üzerindeki bir evde meydana geldi. İddiaya göre, hurdacılık yapan O. K.(37) beş çocuğundan birisi olan 3 yaşındaki İzzet Aydın Köklü’yü "altını pisletiyor" diye tuvaletin içinde dövdükten sonra salona fırlatarak öldürdüğü, ardından Bursa’nın Orhangazi ilçesinde gömdüğü iddiasıyla polis tarafından gözaltına alındı.
"OYUN OYNARKEN KAZA OLDU"
Zanlı O.K. cesedi gömdüğü iddia edilen hurdalıktaki yer göstermenin ardından sevk edildiği adli makamlarca serbest bırakıldı.
Şüphelinin olaydan sonra poliste verdiği ifadesi herkesi şoke etti. Olaydan 3 ay önce evin önünde oyun oynayan küçük oğlu İzzet’i geri manevra yaparken ezdiğini ancak küçük çocuğun bu olayı hafif sıyrıklarla atlattığını anlatan hurdacı O.K., “Kazadan sonra oğlumu hastaneye götürmedim. Çünkü Sosyal hizmetler daha önce çocuklarımın hepsini benden almıştı. Yine onları benden alırlar diye korktum. İzzet, eczaneden temin ettiğim ilaçlarla sağlığına kavuştu” dedi.
Küçük oğlunun kazadan bir ay sonra bacaklarında şişlikler ağzında ise yaralar oluşmaya başladığını anlatan şüpheli baba O.K., kendisinin hurda topladığı sırada evde uyuyan oğlunun yataktan düşerek öldüğünü söyledi. Oğlunu kurtarmak için suni teneffüs yapıp, kalp mesajı da yaptığını anlatan O.K., “Gardrop ile yatak arasına düşen oğlumu eşim bulmuş. Koşarak yanıma geldi. Hastaneye götürüp polisi polisi aramamızı istedi. "Çocuklarımı alırlar" diye hiç kimseye haber vermedik. Ben sabaha kadar uyuyamadım. Küçük oğlumun cesedini balkona çıkarıp sabaha kadar başında bekledim. İki gün boyunca ailecek hiç dışarıya çıkmadan bu şekilde yaşadık. Eşime, ‘Bu olayı kimseye anlatmayalım. Yoksa bizi hapse atarlar çocuklarımızı da elimizden alırlar. Bize kimse inanmaz. Gidip bir araba kiralayayım. Çocuğumuzu defnedelim’ dedim. Tüm eşyalarımızı 600 liraya hurdacıya satıp, araba kiraladım. Balkonda bulunan oğlumu rulo şeklinde streç naylona sarıp, daha sonra spor çantaya koyarak arabanın bagajına diğer eşyalarla birlikte yükledim. Kimse görmesin diye de gece yarısı yola çıktık” diye konuştu.
"EŞİM VE ÇOCUKLARIM GÖRMEDEN GÖMDÜM"
Tüm gün dolaşıp, Yalova’da gömmek için uygun yer bulamayınca Bursa’nın Orhangazi ilçesine geldiklerini anlatan O. K. ifadesini şöyle sürdürdü:
"Orhangazi’de daha önceden hurda götürdüğüm hafriyat sahasına gittim. Orada başka hurdacıları görünce gömemedim. Birkaç saat dolaştıktan sonra tuvalet bahanesiyle arabayı park edip araçtan indim. Eşim ve çocuklar görmeden bagajdaki İzzet’in cesedini alıp, gömmeye gittim. Etrafını taşla ördüm. "Kedi köpek" yemesin diye çalılarla kapatıp çocukların yanına gittim. Onları Bursa’daki bir yakınımızın evine bıraktım. Defin için tekrar aynı yere geldim. Oğlumun cesedini çalılıkların arasından alıp, 4-5 metre aşağıdaki boş alana mezar yapıp oğlumu oraya başını kıbleye gelecek şekilde gömdüm. Üzerini hafriyat atıklarıyla kapattım”.
"3 GÜN OĞLUMUN MEZARINI ZİYARET ETTİM"
Definden sonra Bursa’ya bir tanıdıklarının evinde 3 gün geçirdiklerini anlatan O. K., “Aile yakınımız bize İzzet’in nerede olduğunu sordular. Biz de rahatsızlanıp öldüğünü, belediyenin tahsis ettiği bir yere gömüldüğünü söyledik. 3 gün boyunca ben oğlumun mezarına gidip ziyarette bulundum. Daha sonra eşim geçimimizi sağlamak için yardım toplamak amacıyla evden çıktı. Geri dönmeyince polise müracaat etmiş. Onu sığınma evine almışlar. Ben de çocukları alıp İstanbul’a geri döndüm. Evdeki son eşyaları da satıp kiralık araçla Bursa’ya gelirken polis beni Yalova Çiftlikköy’de yakaladı. Normalde ben çocuğumu asla dövmem. Onların bakımını ben yapıyorum onlara çok düşkünüm. Oğlumu tuvalete kapatıp darp etmedim. Salona doğru da fırlatmadım. Oğlumun yaralanmasına sebep olmadım. Eşimi de bunu polise anlatırsan seni ve diğer çocukları da öldürürüm diye tehditte bulunmadım. Böyle bir olayın olmasını istemezdim. Vicdanen oğlumu hastaneye götürmedim için pişmanım” şeklinde ifade verdi.
Şüpheli O.K. emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcının tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildiği O. K. serbest bırakıldı.
OSMAN AKIN

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:55

İLGİLİ HABERLER