Asayiş
  • 16.10.2016 00:35

Öldürüp tandırda yaktılar

Polisin 5 yıldır aradığı kişiyi ailesin öldürüp tandırda yakmış

Mardin'in Midyat İlçesi'nde hakkında yakalama kararıyla 5 yıldır aranan İzettin Yeşilmen'in, aile fertleri tarafından öldürülüp ekmek pişirilen tandırda yakıldığı ortaya çıktı. İzettin Yeşilmen'in babası Adnan ile ağabeyi Bilal Yeşilmen cinayet suçlamasıyla tutuklandı.

Bir davada tanıklık yapması gereken ancak duruşmaya gelmeyen İzettin Yeşilmen hakkında savcılık yakalama kararı çıkarınca, Midyat İlçe Emniyet Müdürü Cihan Karabıçak, bu kişinin yakalanması amacıyla Asayiş Büro içerisinde özel bir ekip oluşturulması talimatı verdi. Oluşturulan ekibin yaptığı çalışmanın ardından, aranan İzettin Yeşilmen’in 2011 tarihinden beri hiç bir sağlık kuruluşuna başvurmadığı tespit edildi.

Özel ekibin yaptığı araştırmada, aranan Yeşilmen’in oturduğu mahallenin muhtarı başta olmak üzere annesi Safiye, babası Adnan, ağabeyi Bilal ve kardeşi Veysel Yeşilmen’i sorgulamaya aldı. Aile fertlerinin yapılan çapraz sorgusunda, aranan İzzetin Yeşilmen’in aile içi bir anlaşmazlık nedeniyle başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü ve tandırda yakıldığı ortaya çıktı.

Gözaltına alınan aile fertlerinin emniyette yapılan sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Yeşilmen ailesinden, baba Adnan Yeşilmen ile ailenin büyük oğlu Adnan Yeşilmen tutuklanırken, anne Safiye ve kardeşi Veysel Yelişmen ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tutuklanan baba oğul Yeşilmenler ise Mardin M Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

DHA

Güncellenme Tarihi : 16.10.2016 00:00

İLGİLİ HABERLER