Asayiş
  • 23.5.2015 14:18

Paralel muhabir Arzu Yıldız yandı

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın İstanbul Adliyesi'ndeki makamında şehit edilmesinin ardından yargı mensuplarının hedef gösterilmesine karşı duyarlı davranan İstanbul Başsavcılığı, savcıları hedef gösteren Paralel yayın organlarına yönelik terör soruşturması başlattı.

Başsavcıya 'linç'e terör soruşturması başlatıldı
 

Paralel Yapı'nın yayın organları son günlerde, Fetullah Gülen'in yardımcısı Sinan Dursun ile irtibatını belirlediği polis müdürü Hamza Tosun'u tutuklamaya sevk eden İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Uçar'ı hedef yaptı. Başta Zaman olmak üzere yapının destekçisi gazete ve internet siteleri Başsavcı Vekili Uçar'ı itibarsızlaştırmak için yalan üzerine yalan manşetler attı. 

ARZU YILDIZ'A SORUŞTURMA 

Başsavcılık da, İsmail Uçar'ın adını yalan haberlerle hedef gösteren Paralel Yapı medyası hakkında terör soruşturması başlattı. Söz konusu yayın organlarının sorumlu müdürleri, ilerleyen günlerde İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nda ifade verecek.

Başsavcılığın, aralarında Aktifhaber isimli sitenin de bulunduğu yayın organlarının yyayınlarının engellenmesi için mahkemeye başvuru yaptığı da öğrenildi. Terör soruşturması başlatılan bir isim de Grihat isimli sitenin muhabiri Arzu Yıldız… Grihat isimli Paralel Yayın organında, tutuklu eski emniyet müdürü Yakup Saygılı'nın müfettişlere verdiği bir ifade metnini haberleştiren Yıldız, İsmail Uçar'ın açık hedef gösterilmesi suçunu işlemekle suçlanıyor.

Paralel Yapı televizyonlarında da boy gösteren bu şahıs, terör savcısının adını deşifre ettiği gerekçesiyle soruşturulacak. 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:17

İLGİLİ HABERLER