Asayiş
  • 1.9.2015 00:33

PKK bu sefer de doktor öldürdü

Diyarbakır'ın Kulp ile Lice ilçesi arasındaki karayolunu Yapraklı Köyü yakınlarında yolu kesen silahlı bir grup PKK'lı, durdukları araçtakilere kimlik kontrolü ile örgüt propagandası yaptı. Bu sırada Kulp'tan Diyarbakır yönüne gelen ve Manisa plakalı bir otomobili kullanan Abdullah Birol, PKK'lıların yol kestiğini görüncü geri dönüp aracıyla birlikte kaçmaya çalıştı. Aracın geri döndüğünü gören PKK'lılar uzun namlulu silahla ateş açtı. Açılan ateş sonucu kurşunların isabet etiği Abdullah Birol, olay yerinde hayatını kaybetti.

Birol'un cesedini almak için olay yerine hareket eden 112 acil servis ekipleri, güvenlik gerekçesiyle bölgeye giremedi.

Kaçmaya çalışırken öldürülen Abdullah Birol'un doktor olduğu belirlendi. Öldürülen Birol'un Kulp İlçesi Toplum Sağlık Merkezi'nden sorumlu doktor olduğu anlaşıldı. Saldırıdan saatler sonra olay yerine gidebilen Lice İlçesi 112 Acil Servis ekipleri, araçta PKK'lıların öldürdüğü Abdullah Birol'un doktor olduğunu öğrennince büyük üzün yaşadı. Birol'un cenazesi olay yerinden alınarak Lice'ye götürüldü.

Doktor Birol'un Kulp'tan Diyarbakır'a özel otomobiliyle geldiği ve yol kesen PKK'lıları görünce aracıyla kaçmak istemiş, ancak açılan ateş sonucu yaşamını yitirmişti. 

Yunus Koca, toprağa verildi
Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Yunus Koca, toprağa verildi...

Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca, Çermik'te toprağa verildi.

Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde yapılan otopsinin ardından Koca'nın cenazesi defnedilmek üzere Çermik ilçesi Şeyhanlı Mahallesindeki camiye getirildi.

Burada kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınan Koca'nın naaşı, salavatlar ve tekbirler eşliğinde mezarlığa taşındı.

Koca'nın cenaze törenine, ailesi ve yakınlarının yanı sıra AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:37

İLGİLİ HABERLER