Asayiş
  • 9.2.2016 10:24

PKK o örgütlerle eylem için anlaştı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'nın (İDB) PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerine dönük ortak çalışması rapor halinde İçişleri Bakanlığı'na sunuldu. "Gizli" ibareli raporda terör örgütüyle ilgili çarpıcı bilgilere yer verildi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nce (EGM) kritik birimlere gönderilen yazıda, bölücü ve aşırı sol terör örgütleri arasındaki kanlı ittifakın altı çizildi.


İSTİHBARAT TESPİT ETTİ

Bölücü terör örgütü PKK/KCK yöneticileri ile aşırı sol terör örgütleri DHKP-C, MLKP, TİKKO ve Devrimci Karargâh terör örgütleri temsilcilerinin 15 Ocak'ta bir araya geldikleri ortaya çıktı. PKK'nın Irak sınırları içinde karargâh olarak kullandığı Kandil'de gerçekleşen toplantıda, mart ayında yapılacak sansasyonel eylemlere ivme kazandırılmasının planlandığı kaydedildi. Yurt çapında ses getirmeyi planladıkları sansasyonel saldırılar için PKK'nın, batı illerine gönderdiği sözde "fedai timleri" ile sol örgüt unsurlarının "ortak strateji" izlemesinin kararlaştırıldığı vurgulandı. Teröristlerin büyük illerde patlayıcı yüklü araçların kullanılması konusunda anlaştığına dikkat çekildi.

PLANLARI AÇIĞA ÇIKTI

KCK terör örgütünün Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde başlattığı sözde "kurtarılmış bölge" çalışmalarının, mart ayının ilk haftasına kadar yayılmasının planlandığı da deşifre edildi. Terör örgütünün Hakkâri, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Siirt, Mardin-Nusaybin, Ağrı- Doğubayazıt, Muş-Varto gibi il ve ilçelerde de saldırılarını artırmaya çalışacağı ve buraları da "sözde kurtarılmış" bölge ilan etmeye çalışacağına dikkat çekildi. (Sabah)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:18

İLGİLİ HABERLER