Asayiş
  • 1.9.2015 22:43

PKK'dan 3 ilde eş zamanlı saldırı

Van'da askeri konvoya saldırı

Van'dan Hakkari istikametine giden askeri konvoya PKK'lılar tarafından el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlendi.

Van'dan Hakkari istikametine giden askeri konvoy, Güzelsu Geçidi yakınlarında PKK'lılar tarafından el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlendi. Patlama esnasında zırhlı araç hasar görürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Patlama sonrası PKK'lar karanlıktan faydalanıp kaçarken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

ŞIRNAK’TA ASKERE SALDIRI: 2 YARALI

Şırnak’ın Balveren beldesi mevkiinde Milli Jandarma Karakolu yakınında yol kontrolü yapan askerlere teröristlerce açılan ateş sonucu 2 asker yaralandı.
Alınan bilgiye göre, Milli Jandarma Karakolu karşısında bulunan Cudi Dağı eteklerinden teröristler tarafından uzun namlulu silahla yol kontrolü yapan askerlere ateş açıldı. Saldırıda bir teğmen, bir uzman çavuş yaraladı. PKK’lılar tarafından açılan ateşe askerlerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmanın ardından terörist grup Cudi Dağı’na doğru kaçtı. PKK’lıların kaçış noktalarına Milli Jandarma Karakolundan top atışı yapılırken. 23. jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve Çakırsöğüt 1. Jandarma Komando Tugayı’ndan kalkan kobralar ile ATAK taarruz helikopterleri ise bölgeyi yoğun ateş altına aldı. Bölgede hava destekli operasyon başladığı belirtildi.
Öte yandan yaralı teğmen ve uzman çavuşun Şırnak Asker Hastanesi’nde tedavi altına alındığı öğrenildi.

ÇUKURCA’DA SİLAH SESLERİ


Hakkari’nin Çukurca ilçesinde yoğun silah sesleri duyuldu.
Edinilen bilgiye göre, ilçe merkezini 4 ayrı noktasında silah sesleri yükselmeye başladı. Düğün töreninde olan bazı aileler kaçarak evlere sığındı. Olayın detayıyla ilgili bilgi alınamazken, ilçede silah seslerinin duyulmaya devam ettiği öğrenildi.

Çukurca'da Kaymakamlık ve İlçe Jandarma'ya saldırı

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde Kaymakamlık, İlçe Jandarma ve Komando Tabur Komutanlığı'na eş zamanlı saldırı düzenlendi. Güvenlik güçleri PKK'lıların saldırısına anında karşılık verilirken, can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı belirtildi.

Türkiye'nin Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi'daki saldırı saat 21.00 sıralarında yaşandı. PKK'lılar, Kaymakamlık binasına rekatatarlı, ilçe Jandarma ve Kamando Tabur Komutanlığı'na ise uzun namlulu silahlarla saldırdı. Saldırıya nöbetteki güvenlik güçleri de anında karşılık verdi. Can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, saldırının ardından kaçan PKK'lıların yakalanması için operasyon başlatıldı. Bu arada, ilçedeki silah sesler yaklaşık yarım saat sürdü.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:36

İLGİLİ HABERLER