Asayiş
  • 31.7.2015 23:14

PKK'dan jandarma ve emniyete eş zamanlı saldırı

Edinilen bilgiye göre, saat 21.30 sularında PKK'lı bir grup, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı B kapısı girişindeki nöbetçi kulübesine ses bombası attı ardından uzun namlulu silahla ateş açtı. Askerin karşılık vermesi üzerine PKK'lılar olay yerinden kaçarken, 1 asker yaralandı. Yaralı asker hastaneye kaldırılırken, bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

ÇATAK'TA ÇATIŞMA: 2 PKK'LI ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Edinilen bilgiye göre, saat 20.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan İlçe Jandarma Komutanlığı ile yaklaşık 1 kilometre uzağında bulunan Adnan Menderes Mahallesi'nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne PKK’lı teröristler tarafından eş zamanlı saldırı yapıldı. Roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıya nöbetteki asker ve polisler tarafından anında karşılık verildi. İlçe merkezinde çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 2 PKK'lı ölü ele geçirilirken, bir korucu da hafif şekilde yaralandı.

Jandarma karakolu ve emniyet müdürlüğüne saldırının ardından hava destekli operasyon başlatıldı. Karanlıktan yararlanıp kaçmaya çalışan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için kobra helikopterlerin desteği ile başlatılan operasyon devam ediyor.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:05

İLGİLİ HABERLER