Asayiş
  • 1.8.2014 00:08

PKK'lılar ile Aleviler çatıştı

İstanbul'da, HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın seçim standına Halk Cephesi üyelerinin saldırmasıyla başlayan gerginlik bu gece silahlı çatışmaya dönüştü. Gazi Mahallesi'nde, iki grup arasında çıkan çatışmada, çalıştığı tekstil atölyesinden evine giden tekstil işçisi 16 yaşındaki İbrahim Öksüz, vücuduna isabet eden kurşunlarla hayatını kaybetti.

HDP, Kağıthane Nurtepe'de, önceki gün Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için seçim standı açtı. Halk Cephesi üyeleri standa giderek, bölgede hiç bir partinin seçim standı açamayacağını bildirdi. Standı kaldırmaları istendi. HDP'liler bu talebi kabul etmedi. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Her iki taraftan yaralananlar oldu. Buradaki kavga Sarıgazi ve Gazi Mahallesi'ne sıçradı.

İŞİNDEN EVİNE GİDİYORDU

Bu akşam saatlerinde, HDP ve Halk Cephesi üyeleri arasında Gazi Mahallesi'nde kavga tekrar alevlendi. Polisin TOMA ve gaz bombalarıyla müdahale ettiği olay, silahlı çatışmaya dönüştü. Molotof kokteyllerinin de kullanıldığı olaylarda, çıkan silahlı çatışmada, iki ateş arasında kalan 16 yaşındaki tekstil işçisi İbrahim Öksüz, vücuduna isabet eden kurşunlarla hayatını kaybetti. Öksüz'ün çalıştığı tekstil atölyesinden çıkarak evine gitmek istediği sırada iki ateş arasında kaldığı belirlendi. Çatışmada olaya müdahale eden polis araçlarına da mermilerin isabet etti. Öksüz'ün cesedinin hastane morgundan otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüleceği belirtildi.

12 HALK CEPHELİ GÖZALTINDA

İstanbul Emniyeti, önceki gün Nurtepe'deki olaylara karışan 12 Halk Cephesi üyesini gözaltına alırken, yapılan aramalarda 2 tabanca ele geçti. İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olaylara karışan iki grup üyelerini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Odatv.com

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:52

İLGİLİ HABERLER