Asayiş
  • 30.5.2016 14:20

PKK'nın karakolu havaya uçurmasını korucular önledi

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde dün akşam korucuların fark etmesiyle patlatılan aracın bomba yüklü damperli kamyon olduğu ortaya çıktı. Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen, patlayıcının, Dürümlü Köyü’nde patlatılan bombanın benzeri olduğunu belirterek, ‘büyük bir facia önlenmiş’ dedi.

"Kulp’ta facia önlendi"

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde dün akşam korucuların fark etmesiyle patlatılan aracın bomba yüklü damperli kamyon olduğu ortaya çıktı. Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen, patlayıcının, Dürümlü Köyü’nde patlatılan bombanın benzeri olduğunu belirterek, ‘büyük bir facia önlenmiş’ dedi.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki patlamada yolda15 metre çapında çukur açıldı.

[FOTOĞRAF: AL JAZEERA TÜRK]

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde Zeyrek Jandarma Karakolu’na bombalı saldırı girişiminde kullanılan aracın Dürümlü köyünde patlatılan bombanın bir benzeri olduğu ortaya çıktı. Korucuların fark etmesiyle erken patlatılan damperli kamyona yüklenmiş bomba yolda dört metre derinliğinde ve 15 metre çapında çukur açarken çevredeki bir okulda ağır hasar meydana geldi, sekiz yüz metre uzaklıktaki karakolun camları patladı; duvarlarında çatlaklar oluştu.

Olay dün akşam 22:15 sıralarında Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Zeyrek Mahallesi’nde meydana geldi. Zeyrek Jandarma Karakolu’na yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki tepenin üzerinde yolu gözleyen köy korucuları yaklaşmakta olan kamyonun yükünden ve içerisindeki üç kişiden şüphelendi.

Aracı durdurmak isteyen korucular araçtakilerin inip kaçmaya başlaması üzerine uzaklaşarak çatışmaya girdi. Bir PKK'lı yakalanırken kamyondan uzaklaşan iki PKK'lı uzaktan kumanda ile kamyonu patlattı. Beş korucu ve bir sivil patlamada hafif yaralanırken kamyonu patlatan iki kişi karanlıktan faydalanarak kaçtı.

Okulun pek çok sınıfı kullanılamayacak durumda.

Yatın yere diye bağırdı'

Patlama anında olay yerinde bulunan bir korucu ise sağ yakalanan PKK'lının kendilerine doğru koşup herkese 'yere yatın' diye bağırdığını anlatıyor.

"Çatışma başlayınca araçtan inen üç kişiden biri bize taraf koştu. Elinde silah yoktu. Bizim olduğumuz tarafa gelince 'yere yatın' diye bağırdı. Herkes yere yattı. O sırada büyük bir patlama oldu. Daha sonra bu kişiyi yakaladık. Üzerinden Glock Marka silah çıktı."

‘Büyük facia önlendi’

Bölgede görev yapan korucuların kamyonu erken fark etmeleri üzerine çok büyük bir facianın önlenmiş olduğunu söyleyen Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen olayı şöyle anlattı:

“Diyarbakır Dürümlü’de patlatılan kamyonun bir benzeri. Damperli kamyona yüklenmiş ve üç kişi var kamyonda. Tahminen on tonun üzerinde olduğunu sanıyoruz bombanın. Bizim korucu arkadaşlar tepelik bir noktada olduğu için kamyonun içini görebiliyorlar. İçindeki kişileri de örgüt mensuplarına benzettikleri için aracı durdurmaya çalışıyorlar. Araçtakiler inince çatışma başlıyor. Bir kişiyi sağ yakalıyorlar. İki kişi kaçıyor. Bizimkiler patlayıcı olduğunu anlıyorlar ve araçtan uzaklaşıyorlar. O sırada kaçanlar uzaktan patlatıyorlar kamyonu. İki yüz metre uzaklıktaki okul harabeye dönmüş. Karakol bir kilometreye yakın uzaklıkta camları patlamış. Yolda çok derin bir çukur var. O kamyon karakolda patlatılmış olsaydı çok büyük bir facia yaşanırdı. Böyle atlatılmış olmasına şükrediyoruz.”

Kaynak: Al Jazeera

Güncellenme Tarihi : 30.5.2016 14:27

İLGİLİ HABERLER