Asayiş
  • 1.12.2015 15:32

PKK'nın korsan gösterisi ölüme neden oldu

Edinilen bilgiye göre, olay Yüreğir ilçesine bağlı 19 Mayıs Mahallesi 1056 Sokak'ta 26 Kasım 2015 tarihinde meydana geldi. İddiaya göre, PKK yandaşlarının korsan gösteri yapıp yolları kapatarak, molotofkokteyli atıp ateş yaktığı sırada mahallede oturan inşaat işçisi Mehmet Zahir Yetkin (46) evinin bahçesinde beyin kanaması geçirip yere düşerek kafasını taşa vurdu. Yetkin'in fenalaştığını gören oğlu Zahit Yetkin sağlık ekiplerini arayarak yardım istedi. Saat 18.29'da ambulans isteyen Yetkin babasına müdahale ederken, 3 dakika sonra cep telefonunu arayan sağlık görevlisi, "Ambulansımız Köprübaşı Polis Merkezi önünde, hastayı oraya getirin. Olaylar var biz güvenlik nedeniyle bölgeye giremiyoruz" dedi. Oğul Yetkin komşularından aracı olanların kapısını çalarak bir araç bulup gecikmeli olarak babasını polis merkezi önüne götürdü. Burada ambulansa alınan baba Yetkin sağlık ekipleri tarafından hemen Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. 

Tedavi altına alan Yetkin, beyin kanamasına bağlı olarak kalp yetmezliğinden olaydan 5 gün sonra hayatını kaybetti. Yetkin'in cenazesi ailesi şikayetçi olduğu için otopsi yapılmak üzere adli tıp kurumu morguna kaldırıldı. Oğul Yetkin, babası rahatsızlandıktan sonra ambulansı aradığını ancak güvenlik gerekçesiyle sağlık ekiplerinin gelemediğini, kendilerinin polis merkezinin önüne babalarını götürdüklerini, mahallede sık sık gençlerin korsan gösteri yaptığını belirterek, "Bir insanın canı çok önemli ambulans gelmeliydi ama gelemedi. Gecikme nedeniyle babam öldü. Ben şikayetçiyim" dedi.

Adana İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de talep üzerine en kısa sürede ambulans sevk edildiğini, zaman zaman korsan gösterilerin yapıldığı mahallelerde bu tür yönlendirmelere uyulması zorunluluğu doğduğunu söyledi. 

FATİH KEÇE

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:24

İLGİLİ HABERLER