Asayiş
  • 28.6.2016 11:20

PKK'ya ağır darbe vuruldu

Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre; Diyarbakır’ın Lice ilçesi kuzeydoğusunda dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, bölgede bulunan yerleşim yerlerinde tespit edilen işbirlikçiler ve aranan şahısları yakalamak, bölücü terör örgütünün finans kaynağı olan yasa dışı uyuşturucu madde ekim alanlarını imha etmek ve imal edilmiş uyuşturucu maddeleri ele geçirmek maksadıyla, 22 Haziran 2016 tarihinde 8. Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde Şehit Piyade Binbaşı Turgay Çelik-1 Operasyonu başlatıldı. 26 Haziran 2016 tarihine kadar icra edilen arazi arama taraması esnasında;

operasyonda görevli güvenlik kuvvetlerine eylem yapmak amacıyla dört farklı alanda döşenmiş vaziyette; toplam dört adet 12 kilogramlık büyük tüp, üç adet iki kilogramlık küçük tüp, üç adet bir kilogramlık patlayıcı, 920 metre kablo kullanılarak uzaktan komuta ile patlama düzenekli, altı adet kablolu ucunda pil bloklu tuzaklanmış el yapımı patlayıcı, iki adet basmalı düzenek ile tuzaklanmış el yapımı patlayıcı, iki adet uzaktan komutalı ve kablolu sistem ile tuzaklanmış el yapımı patlayıcı, iki adet ucu boş kablo hattı ele geçirild,.
Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ele geçirilen EYP düzenekleri Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından emniyetli bir şekilde patlatılarak imha edildi. Patlama sonrası herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı.
Ayrıca; arazide yapılan arama ve tarama faaliyetlerinde bölücü terör örgütü mensuplarınca arazide sığınağa gizlenmiş vaziyette toplam 150 kilogramlık yaşam malzemesi ele geçirildiği ve yerinde imha edildiği öğrenildi.

ONUR EMRE DURAK
ANKARA

Güncellenme Tarihi : 28.6.2016 11:37

İLGİLİ HABERLER