Asayiş
  • 11.10.2017 00:03

Polis, Cumhuriyet savcısını makamında vurdu

Antalya'nın Korkuteli ilçesi Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçükören, adliyedeki odasında bir polis memurunun silahlı saldırısına uğradı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, adliyede katibe olarak çalışan polis memurunun izin isteyen eşine, savcının, daha önce kullandığı için izin vermediğini belirtti. Eşinin araması üzerine, polis memurunun gelerek savcıya silahlı saldırıda bulunduğunu kaydetti. Ambulansla Korkuteli Yaşam Hastanesine kaldırılan savcının, Antalya'ya getirildiği öğrenildi. 

Savcı Küçüköner'in  2 yıldır Korkuteli'nde görev yaptığı, annesiyle oturduğu ve bekar olduğu belirtildi.

5 KURŞUN İSABET ETTİ

Savcı Köçüköner'in, kol, bacak ve göğüs bölgesine 5 kurşunun isabet ettiği belirlendi.

Antalya Korkuteli Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner'e silahlı saldırı ile ilgili görsel sonucu

SAVCIYI VURAN POLİS GÖZALTINDA

Savcısı Küçükören'i makamında silahla vurarak ağır yaralayan polis memuru gözaltına alındı. Polis, görgü tanıklarının ifadelerini alıyor. Korkuteli Savcısı Kadir Küçükören'in makamında vurulmasının ardından olay yerine koşan polisler, saldırıyı gerçekleştiren Turgut Avcı'yı gözaltına aldı. Avcı'nın polisteki sorgusu devam ederken olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının sürdüğü ve görgü tanıklarının ifadelerinin alındığı bildirildi. Korkuteli ilçesinden ambulans uçakla Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesine getirilen Savcı Kadir Küçükören'in tedavisi devam ediyor.
 
Antalya Korkuteli Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner'e silahlı saldırı ile ilgili görsel sonucu

AMELİYATA ALINDI

Savcı Kadir Küçükören, helikopterle Antalya’ya getirilmişti. Korkuteli Yaşam Hastanesine kaldırılan savcı, ambulans helikopterle Antalya'ya getirildi. Helikopterden indirildikten sonra Akdeniz Üniversitesi Hastanesi aciline getirilen Küçükören, ilk müdahalenin ardından ameliyata alındı.

SAVCININ DURUMU AĞIR

Hürriyet muhabirinin olayın detayı ile ilgili ulaştığı ilk bilgilere göre; saldırıyı ilçede görevli bir polis memuru gerçekleştirdi. Vücuduna 5 kurşun isabet eden savcı Küçüköner’in durumunun ise ağır olduğu öğrenildi.

Antalya Korkuteli Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner'e silahlı saldırı ile ilgili görsel sonucu

BELEDİYE BAŞKANI OLAYI ANLATTI

Hürriyet’e konuşan Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, saldırıyı gerçekleştiren kişinin polis memuru olduğunu doğrulayarak, “Polis memurunun eşinin de adliyede görevli olduğunu öğrendik. Olay terör saldırısı değil. Polis memuru eşinin raporu ve izinleri ile ilgili savcı ile tartışmış. Tartışma sonunda da beylik tabancasını çıkararak savcıya 5 el ateş etmiş. Kurşunlar kol, bacak ve göğsüne isabet etmiş” dedi.

BAŞSAVCI SOLMAZ: 3 KURŞUN İSABET ETTİ

Hürriyet’e konuşan Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, “Olayı gerçekleştiren kişi polis memuru, eşi de adliyemizde katip. Kâtibe Hanım’ın bir izin talebi oluyor savcı bey bunu uygun görmüyor. Bunun üzerine polis olan eşi devreye giriyor ve savcı Bey’e 5-6 el ateş ediyor. İlk tespitlerde 3 kuruşunun savcımıza isabet ettiğini öğrendik. Şu an kendisine Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde müdahale ediliyor” dedi.

Antalya’da savcılık hizmetini sürdüren Kadir Küçüköner, Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2013 yılında mezun oldu.

 

Son dakika... Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçükönere makamında silahlı saldırı

Güncellenme Tarihi : 10.10.2017 21:13

İLGİLİ HABERLER