Asayiş
  • 24.10.2017 11:06

Polisan'ın kurucusu işadamı Necmettin Bitlis yaşamını yitirdi

Polisan Boya'nın kurucusu Necmettin Bitlis (89) bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Türk iş dünyasının önemli isimlerinden Polisan Boya'nın kurucusu Necmettin Bitlis dün gece yarısı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

1928 yılında doğan Necmettin Bitlis'in cenazesi yarın İstanbul Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Feriköy'deki aile kabristanlığında toprağa verilecek.

NECMETTİN BİTLİS KİMDİR?

Necmettin Bitlis, 1 Aralık 1928 tarihinde Malatya'da dünyaya geldi. Eğitim hayatını Ticaret Lisesi'nden mezun olarak tamamlayan Bitlis, 1955 yılında iş hayatına girdi. 1956 yılında tekstil apre boya fabrikasının kurulmasıyla Polisan Holding'in temelleri atıldı.

1964 yılında tutkal üretimi için Polisan'ın kurulmasıyla büyümesini sürdürmüştür. Başlarda emülsiyon reçine üreten şirket sırasıyla formaldehit reçine ve 1985 yılında boya üretimine geçmiş, kimya sektöründe büyümüştür. Polisan Boya ayrıca holdingin ana şirketi konumundadır.

Polisan, (Poli Vinil Asetat-PVA) ve (Sanayi) kelimelerinden oluşmuş Türkiye'de bir boya üreticisi olarak hizmet vermeye başlamıştır ve günümüze kadar sürmüştür. Günümüzde Türkiye'de boya sektörünün önde gelen markalarından olmuştur.

Vefatına kadar Polisan Holding Yönetim Kurulu Bașkanlığı görevini sürdürmüş olan Necmettin Bitlis aynı zamanda; Polisan Kimya, Poliport, Polisan Tarım, Polisan Yapı, Șark Mensucat Yönetim Kurulu Bașkanlığı, Polisan Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de sürdürmüştür.

Necmettin Bitlis ayrıca Malatya Eğitim Vakfı’nın Kurucu Üyesi, Dilovası Organize Sanayi Bölgesi Müteșebbis Heyeti Bașkanı ve TÜSİAD üyesiydi.

Şirketin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis, 24 Ekim 2017 tarihinde (bugün) hayatını kaybetmiştir.

Güncellenme Tarihi : 24.10.2017 11:06

İLGİLİ HABERLER