Asayiş
  • 15.3.2017 00:59

Sakarya'da radyoaktif madde dehşeti

Sakarya’daki baraj inşaatında tespihe benzeterek aldığı radyoaktif madde sonrası GATA’da tedavi altına alınan Eyüp Bapun’un babası Mehmet Emin Bapun, konuyla ilgili olarak, “Oğlumun tedavisi ne zamana kadar sürecek meçhul” dedi.

Van’da 2011 yılında meydana gelen depremin ardından Bapun ailesi Sakarya’nın Arifiye ilçesi Neviye mahallesine yerleşti. İnşaat işçisi olan baba Mehmet Emin Bapun akciğer kanserine yakalanıp kemoterapi görmeye başladı. 17 yaşındaki Eyüp Bapun ise lise birinci sınıfı bırakıp inşaatta çalışmaya başladı. Baraj inşaatında çalışan Emin Bapun, tespihe benzettiği bir maddeyi alıp evine geldi. Bir süre sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Bapun’un radyasyona maruz kaldığı belirtildi. Olay sonrası AFAD ekipleri Bapun’un bulunduğu ev ve sokağı karantina altına alarak, ‘İridyum 192’ isimli maddeyi TAEK'e teslim etti. Eyüp Bapun, Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde tedavi görmesinin ardından, GATA’ya sevk edildi. Yaklaşık 6 aydır tedavi altında tutulan Bapun’un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Sakaryada radyoaktif tespih dehşeti

“Tedavisi ne zamana kadar sürecek meçhul”

Radyoaktif maddeye maruz kalarak GATA’da tedavi altına alınan Eyüp Bapun’un tedavisinin ne kadar süreceğinin belli olmadığını belirten baba Mehmet Emin Bapun, “Van depreminde buraya geldik, buraya yerleştik. Bir daha geri dönmedik, çocuklarım burada çalışmaya başladı. Kendimde rahatsızım, akciğer kanseriyim tedavi görüyorum. Rahatsızlığımdan dolayı oğlum Eyüp okulunu bıraktı, baraj inşaatında çalışmaya gitti. İlk gün çalıştı ve ikinci gün ise bu olay meydana geldi. Orada tespih gibi bir şey bulduklarını söyledi arkadaşlarıyla birlikte. Tespih sanarak eve getirdiği cisim radyoaktif madde çıktı. Madde ile yakın temas olduğundan dolayı vücudunda yanıklar ve yaralar oluştu. Şuanda GATA’da tedavi görüyor, beşinci ayı bitmek üzere. Tedavisi devam ediyor, yürüyebiliyor ama tedavi ne zamana kadar sürecek oda meçhul. Bu olay daha önce Türkiye’de olmadığı için genel olarak buradaki doktorlar bu olayı bilmiyor. Amerika’dan bilgi alıp ona göre tedavi uyguluyorlar” dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 14.3.2017 21:40

İLGİLİ HABERLER