Asayiş
  • 21.9.2017 11:11

Savcı Sarıkaya 'Alıp bırakacaktım' dedi ama...

İstanbul Başakşehir'de saklandıkları evde, MİT müsteşarını ifadeye çağıran eski savcı Sadrettin Sarıyaka ile birlikte yakalanan eski hakim Dursun Ali Gündoğdu, Yargıtay'daki ifadesinde çarpıcı bilgiler verdi. 73 sayfalık ifadesinde Gündoğdu Sarıkaya'nın MİT müsteşarı için 'İlk kez söylüyorum. İfadesini alıp bırakacaktım' dediğini iddia etti. Ancak araya giren Yargıtay üyesi FETÖ emirleri konusundaki çelişkiye dikkat çekti

SARIKAYA "İFADESİNİ ALIP BIRAKACAKTIM" DEMİŞ!

FETÖ tutuklusu eski hakim Gündoğdu ifadesinde 7 Şubat'ta Müsteşarı ifadeye çağıran Sadrettin Sarıkaya'nın konu ile ilgili kendilerine söylediklerini iddia ettiği sözleri şöyle anlattı: "Bir görüşmemizde, ağabeyim sordu. Sarıkaya da 'Ben hiç kimseye söylemedim bu zamana kadar. 'Ama' dedi, 'sadece ifadesini alacaktık; bırakacaktım' dedi. Ayrıntıyı bilmiyorum. Öncesini, sonrasını, ayarlama yapıldı mı, yapılmadı mı o konuda bilgim yok".

YARGITAY ÜYESİ FETÖ LİDERİ YOKMUŞ GİBİ KONUŞAN GÜNDOĞDU'YU BOZDU

Bu sırada araya giren bir Yargıtay üyesi şunları söyledi: "Diyelim ki ifadeye geldi MİT Müsteşarı... Telefonla her şeyi soran irade herhalde bunu da yukarıya (Fetullah Gülen'e) sorardı."

BÖYLE YAKALANDILAR

FETÖ şüphelisi olarak aranan Eski hakim ve savcılar Sadettin Sarıkaya ve Dursun Ali Gündoğdu İstanbul Başakşehir'de birlikte saklandıkları bir lüks dairede darbeden aylar sonra yakalanmışlardı.

Hürriyet

 

 

Güncellenme Tarihi : 21.9.2017 12:13

İLGİLİ HABERLER