Asayiş
  • 4.8.2015 20:10

Şırnak'ta bir günde 3. şehit

Şırnak’ın Silopi ilçesinde bulunan 172. Zırhlı Tümen Komutanlığı nöbet kulübesine teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanan 2 askerden biri şehit oldu.
172. Zırhlı Tümen Komutanlığı nöbet kulübesine teröristler tarafından el yapımı patlayıcılar ile saldırı yapıldı. Nöbet kulübesine atılan patlayıcı sonrası 2 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaralı askerlerden biri kurtarılamayarak şehit oldu.
Sabah saatlerinde de yol güvenliğini alan askeri araca mayınlı saldırı düzenlenmiş ve 2 asker şehit edilmişti. Silopi'deki saldırı ile birlikte Şırnak'ta bir günde şehit sayısı 3'e yükseldi.

Şırnak şehidinin ismi belirlendi
Şırnak'ın Silopi ilçesi 172. Zırhlı Piyade Tugayı'nda nöbet noktasına terör örgütü mensuplarınca roketli saldırı düzenlenmesi sonucunda şehit olan askerin Van nüfusuna kayıtlı Abdulhalit Aras olduğu belirtildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’na bir grup PKK’lı tarafından roketli saldırı düzenlenmiş ve saldırı sırasında nöbet kulübesinde iki asker yaralanmıştı. Yaralı askerlerden Abdulhalit Aras helikopterle kaldırıldığı Şırnak Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu. Diğer yaralı İbrahim Demirbaş'ın ise durumunun kritik olduğu belirtildi. 

Şehit askerin naaşının yapılacak cenaze töreninin ardından Van'a gönderileceği belirtildi.  

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:01

İLGİLİ HABERLER