Asayiş
  • 12.2.2016 22:07

Sözcü'yü ters köşe eden Uzun Adam yazısı

Sadece montaj ve yalanlarla adi algı operasyonları yapan FETÖ’nün bir trolünün yalanı kısa sürede kanıtlandı. Ortaya Sözcü gazetesinin de ucuz bir FETÖ tetikçisi olduğu gerçeği çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cizre’den kendisine özel harekatçıların poz verdiği, Türk Bayraklı ve arka planında “Seni seviyoruz Uzun Adam R.T.E” yazılı bir fotoğraftan bahisle, fotoğrafın kendisini çok duygulandırdığını ifade etmişti.

“Jitem” isimli provokatif bilgi ve görüntüler yaymasıyla bilinen FETÖ trolü bir hesaptan fotoğrafın sahte olduğu, gerçek fotoğrafın yazısız olduğu, “Seni seviyoruz Uzun Adam R.T.E” yazısının fotografa sonradan eklendiğinin iddia edildiği tweetler, aynı görüntüdeki duvarın yazısız haliyle bulunduğu fotoğraf eşliğinde atıldı:

jitem1

Sözcü gazetesi de o yalanı hemen manşetine çekti. Sözcü’nün bir kez daha FETÖ tetikçiliği kanıtlandı.

sozcu-sahte

Ancak, gerçek tam aksiydi ve iddia, duvardaki “Seni seviyoruz Uzun Adam R.T.E” yazısı silinerek servis edilmişti. Kısa bir süre sonra aynı yerde başka açılardan çekilmiş fotoğraflar, duvardaki yine aynı “Seni seviyoruz Uzun Adam R.T.E” ifadesiyle ortaya çıkınca sözü edilen iddianın yalan olduğu anlaşıldı:

rte1rte2rte3rte4

  •  
Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:15

İLGİLİ HABERLER