Asayiş
  • 28.7.2015 11:51

Suruç'ta HDP'yi zora sokacak görüntüler

Tarih 20 Temmuz 2015... Yer Suruç... 31 cana kastedilen patlamadan 7 dakika önce HDP’li Suruç Belediye Başkanı Orhan Şansal Kobani’ye geçti. Patlama sonrası geri dönen Şansal’ın daha cesetler yerdeyken gülerek ikinci kez Kobani’ye gitmesi, cevap bekleyen sorulara bir yenisini daha ekledi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, 20 Temmuz'da düzenlenen ve 32 gencin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla ilgili karanlık noktalar artıyor. Star Gazetesi son olarak saat 11.50'deki bombalı saldırıdan sadece 7 dakika önce Suruç Belediye Başkanı Orhan Şansal'ın, Mürşitpınar mevkisindeki geçici kara hudut sınır kapısından Kobani'ye geçtiği bilgisine ulaştı.

Görüntülerde, Suruç Belediye Başkanı Orhan Şansal ve beraberindeki 8 kişinin 20 Temmuz'da saat 11.43'te Kobani'ye geçtiği görülüyor. Olayla ilgili geçici kara hudut sınır kapısında tutanak da tutulduğu öğrenildi. Buna göre heyette, Ferhat Tunç, Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi Faruk Tatlı, Meliha Karagöz, İsmail Kalkan ve Demokratik Bölgeler Partisi üyeleri Felemez Tekel, Abdülselam Demirkıran ile Salih Akdoğan da yer alıyor.

CESETLER YERDEYKEN GÜLEREK KOBANİ'YE GEÇTİ!

Saldırıdan 32 dakika sonra Suruç'a geri dönen Orhan Şansal, sınır kapısından girerken önündeki kişiyi hızla geçen Şansal'ın eliyle yüzünü kapatıp ilerlemesi dikkati çekiyor. Saat 12.22'de Suruç'a giriş yapan Orhan Şansal'ın, yine aynı gün saat 19.44'te saldırıda ölen 31 gencin cenazesini bırakarak tekrar Kobani'ye geçtiği belirlendi. Saldırı akşamı Kobani'ye gitmek için sınır kapısına gelen Şansal'ın kapıdan geçmek için bir süre beklediği ve daha sonra gülerek hızlıca kapıdan çıkıp Kobani'ye geçtiği görülüyor. Kanlı saldırı sonrası henüz cenazeler olay yerinden kaldırılmamışken Şansal'ın Kobani'ye gidişi olaydaki karanlık sorulara bir yenisini daha ekledi.

HDP'Lİ ŞANSAL CEVAP?VER

-Kobani'ye geçmek için Suruç'ta bekleyen 300 genci neden yalnız bıraktınız?

-Kobani'ye saldırı günü iki kez gitmenizin sebebi ne?

-Ölen 31 gencin cenazeleri henüz kaldırılmamışken, Kobani'deki önemli olan işiniz neydi?

-Belediyeye ait kültür merkezi kameraları neden kapalıydı?

-Canlı bomba gençlerin arasına girdikten sonra 10 dakika bekledi. Bu konuda bir bilginiz var mı?

-SGDF'li gençlerin plansız şekilde düzenlediği basın toplantısının yeri ve saatini canlı bomba nasıl öğrendi?

-Emniyet yetkilileriyle yaptığınız toplantıda neden arama yapılmasını istemediniz?

Gençleri yalnız bırakmışlardı

-HDP'li milletvekillerinin, Suruç'taki bombalı saldırının hedefi olan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerini, saldırı günü yalnız bıraktığını ortaya çıkarmıştı. Saldırıdan 1 gün önce Suruç'ta bulunan HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, Kobani'nin YPG'nin eline geçişinin 3. yıl dönümü kutlamalarına katıldıktan sonra ilçeden ayrılmıştı. SGDF'nin bağlı oduğu ESP'nin bir dönem genel başkanlığını da yapan Yüksekdağ ile HDP'li vekillerin SGDF'li gençleri yalnız bırakması olaydaki karanlık noktalardan biri olarak öne çıkmıştı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:09

İLGİLİ HABERLER